Morozovin rankkarimaali takasi voiton Venäjälle

Jääkiekon MM-kisoissa niin sanotut pienemmät maat ovat pistäneet nimivahvat ennakkosuosikit ahtaalle. Perjantain välisarjan ottelussa Valko-Venäjä taipui nimivahvalle Venäjälle vasta rangaistuslaukauskisan jälkeen 3-4 (2-0, 0-1, 1-2, 0-0, 0-1). Venäjän voittomaalin laukoi Aleksei Morozov.

Valko-Venäjän ainoa onnistuja rankkarikisassa oli Dmitri Maleshko. Venäjältä onnistui kuitenkin kaksi miestä, kun Sergei Mozjakin ja Morozov laukoivat kiekon maaliin. Kun Valko-Venäjän Aleksei Ugarov ei saanut kolmantena laukojana kiekkoa maaliin, ei Venäjän tarvinnut käyttää kolmatta laukojaansa.

Valko-Venäjä karkasi avauserässä yllättäen 2-0-johtoon Andrei Mihalevin ja Dmitri Dudikin maaleilla. Rajusti painostanut Venäjä sai kuparisen rikki vasta toisessa erässä, kun Maksim Afinogenov kavensi 1-2:een.

Aleksander Ovetshkin tasoitti ottelun 2-2:een loistavalla yksilösuorituksella. NHL:n maalikuninkuuden voittanut Ovetskin toi kiekon poikittain pitkin hyökkäyssiniviivaa, teki valelaukauksen ja laukoi lopulta kiekon tarkasti ohi loistavasti torjuneen Valko-Venäjän maalivahti Vitali Kovalin. Koval torjui ottelussa kaikkiaan 52 laukausta.

Venäjä näytti kääntävän ottelun itselleen, kun Afinogenov laukoi illan toisen maalinsa ajassa 53.51, mutta Valko-Venäjä venytti pelin jatkoajalle Ugarovin maalilla. Maali syntyi vajaa neljä minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.