Murheet pois - Teemu on täällä

Huolet pois, huippuiskussa oleva Teemu Selänne on saatu kaupunkiin. Kireät ilmeet harjoituskaukalossa ja sen laidalla hävisivät kuin taikaiskusta, kun Selänne liittyi Suomen jääkiekkomaajoukkueen MM-ryhmään keskiviikkona Halifaxissa.

- Olen hyvässä kunnossa. Odotukset ovat kovat kaikin puolin, Selänne sanoi.

Selänteen mukaan päätös MM-kisoihin tulemisesta oli lopulta helppo. Hän kertoi halunneensa vain huilata muutaman päivän karvaan NHL-pudotuspelitappion jälkeen. Selänne kiisti sen, että hän olisi pitkittänyt päätöstä seuratakseen loppuun asti Suomen joukkueen kokoamista.

- Totta kai seurasin Suomen MM-ryhmän kehittymistä ja minut pidettiin ajan tasalla, mutta olin päättänyt tulla joukkueeseen jo aikaisemmin. Ainahan Suomi saa MM-kisoihin kovan porukan, Selänne kuittasi.

Selänne uskoo Leijonien menestyvän MM-jäällä. Hän korostaa, että onnistuminen on lopulta kiinni pienistä asioista.

- Tasoerot eivät ole huippujoukkueiden kesken hirvittävät mihinkään suuntaan. Loppujen lopuksi on paljon kiinni siitä, millainen joukkuehenki saadaan luotua ja kuinka hyvin pystymme toteuttamaan laadittua taktiikkaa.

- Joukkueessa on paljon nälkäisiä ja nuoria kavereita. Puolustuspäästä puuttuu ehkä kokemusta, mutta monilla kavereilla on nyt hieno näytön paikka. Se takaa sen, että he yrittävät viimeiseen asti.

"Toivottavasti kotikisojen kirous säilyy"

Viimeksi Selänne pelasi maajoukkueessa Torinossa vuonna 2006, kun Suomi otti olympiahopeaa. MM-tasolla hän pelasi viimeksi surullisen kuuluisissa kotikisoissa 2003. Tuolloin Leijonat kärsi unohtumattoman 5-6-tappion puolivälierissä Ruotsille. Selänne itse tosin kantoi tuolloin vastuunsa, ja latoi kohuottelussa kolme maalia.

Nyt huippuhyökkääjä toivoo, että kotikisojen kirous MM-kisoissa jatkuu. Viimeksi kisaisäntä on vienyt kultaa vuonna 1986 Moskovassa.

- Sitä Ruotsi-peliä ei kannata muistella. Mutta jos Kanada ei voita täällä, niin sitten meillä muillakin on mahdollisuus.

Selänteelle kisat ovat jälleen kerran viimeiset Leijona-paidassa. Paluun huippukiekkoiluun tammikuussa tehnyt laitahyökkääjä ehti viilettää tällä kaudella 32 NHL-ottelussa.

- Jotenkin olen pystynyt motivoimaan itseni paremmin, kun olen kolme viime kautta lähtenyt liikkeelle sillä idealla, että tämä on viimeinen kauteni.

- Tämä tapa toimii minulla hyvin ja niin suhtaudun näihinkin kisoihin, Selänne kuvaili.

Vapaa-ajan ketju tositoimissa

Selänne ei ollut luistellut sen jälkeen, kun Anaheim putosi NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Keskiviikon harjoituksissa hän otti paikkansa Leijonien ykkösketjussa keskushyökkääjä Olli Jokisen ja laitahyökkääjä Ville Peltosen rinnalla.

- Tämä ketju ei ole ollut koossa kuin kesällä. Siis kesäharjoittelussa ja vähän vapaa-ajan kokoonpanossakin, Selänne virnuili.

Ylivoimakoostumuksessa Selänteen, Olli Jokisen ja Peltosen kanssa pelasi myös Mikko Koivu. Siniviivalla peliä pyöritti ylivoimaharjoituksessa Ville Koistinen.

- Virtaa riittää, Suomi-kiekon kultapoika Selänne vakuutti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.