Mutta siellä on JJ!

Löydetty: monipuolinen jääkiekkoilija, pelipaikalle kuin paikalle sopeutuva hyökkääjä, ensiluokkainen maalintekijä. Löytöpaikka: Kölnin monitoimihalli, Suomen MM-joukkueen perjantain harjoitukset.

Carolina Hurricanesin Jussi Jokisen kadotustemppu tänä talvena tuskin jäi keneltäkään jääkiekkoa edes auttavasti seuraavalta huomaamatta. NHL-kauden paras suomalainen maalintekijä ei saavuttanut päävalmentaja Jukka Jalosen luottamusta ja jäi joulukuun valinnoissa Vancouverin olympiajoukkueen ulkopuolelle.

NHL-runkosarjan pistepörssissä reippaasti 50 parhaan joukkoon yltänyt Jokinen (41:s, 30+35=65) kelpasi MM-kisoihin. Hän myös vastasi kisakutsuun myöntävästi, mikä hämmensi salaliittoteorioita rakastavaa jääkiekkoväkeä.

On kuitenkin vaikea olla uskomatta Jokisen vilpittömyyteen, kun hän perustelee mutkatonta paluutaan Jalosen valmentamaan maajoukkueeseen.

- Leijona-paita on ollut minulle aina niin iso juttu, että mukaan lähteminen oli helppoa. Totta kai olisin mielelläni pelannut olympiaturnauksessa, mutta kisoista on kulunut niin paljon aikaa, ettei asia ole enää aikoihin pyörinyt mielessä, MM-joukkueen mediaoppaan kansikuvapoikana komeileva Jokinen sanoo.

Hyvitystä hakemassa

Kölnin kesä orastaa toukokuun avausviikolla sateisena ja harmaan koleana. Uransa toistaiseksi parhaan NHL-kauden pelannut Jokinen olisi voinut viitata MM-turnaukselle kintaalla ja vetäytyä hyvällä omallatunnolla lomalle aurinkoisempiin maisemiin, eikä kukaan olisi syyttänyt rintamakarkuruudesta.

Jokisen, 27, kiekkosielu ei ole ehtinyt turmeltua. Hän rakastaa peliä ja pelata. Carolinan riveissä nautiskelua hankaloitti se, että Hurricanesin kaudesta tuli täysi floppi.

MM-Saksassa Jokinen on hakemassa pelillistä hyvitystä.

- Carolinan kausi ei mennyt ollenkaan niin kuin toivoimme. Pelattiin sentään viime keväänä itälohkon konferenssifinaaleissa Pittsburghia vastaan, mutta tällä kaudella oli jo hyvissä ajoin selvää, että karsiudumme pudotuspeleistä.

Jokisen NHL-kauden tehopisteitä ovat ilmeisesti muut laskeskelleet ahkerammin kuin hän itse. Mitäpä silti hyvää kieltämään, peleihinsä tyytyväinen Jokinen tuumii.

- Sain ensimmäistä kertaa joukkueessa kunnollisen peliroolin ykkös- tai kakkoskentässä. Sain myös kaivettua itsestäni parhaat ominaisuudet, kun valmentajalta ( Paul Maurice) kerrankin herui luottoa.

Arvomitali kirkastettava

Jokinen pelaa Kölnissä viidennessä aikuisten arvoturnauksessaan. Hänen suurkisansa ovat olleet Suomelle melkoista menestyskulkua, sillä Torinon olympialaisista heltisi hopeaa ja kaksista MM-kisoista pronssia (2006, 2008).

- MM-kultaa täältä haetaan, mutta eteenpäin täytyy mennä askel askeleelta.

Jokinen tietää, että olympiakohun ja erittäin hyvän NHL-kauden jälkeen hän on suomalaiskatsojien papereissa merkitty mies.

- Suuri yleisö saa odottaa mitä haluaa, mutta näyttää siltä, että iso rooli on tulossa. Totta kai, jos ylivoimaminuutteja tulee, se rooli on mieluisa, Jarkko Immosen ja Antti Miettisen kanssa samassa hyökkäysketjussa Kölnissä harjoitellut Jokinen myönsi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.