NHL:n nuorin kapteeni: "Suomi ei täältä voittoa hae"

Kisojen pääisännälle Ruotsille Kanadan kaataminen puolivälierissä oli valtavan iso asia. Taustalla kun on viime vuoden kotikisojen karmaiseva pettymys. Tre Kronor pelasi vuosi sitten vakuuttavan alkusarjan, jonka ainoa tahra oli 3–7-rökäletappio mestariksi lopulta rymistäneelle Venäjälle. Puolivälierässä oli vastassa Tshekki, jonka Ruotsi oli kepittänyt alkusarjassa 4–1.

Homma lähti liikenteeseen mukavasti. Loui Eriksson iski 1–0 jo seitsemän minuutin jälkeen. Tshekki kömpi 3–1-johtoon, mutta Ruotsi kimmersi tasoihin. Ja kun kaiken piti olla valmista jatkoaikaa varten, Globen hiljeni.

Milan Michalek toimitti kiekon häkkiin vain 29 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

– Tietysti se oli iso pettymys. Kotijoukkueena haluaa aina pärjätä. Toisaalta isoilla kiekkomailla menestyspaineet ovat aina niskassa, oli kyse sitten Ruotsista, Suomesta, Kanadasta tai Venäjästä, myös viime vuonna mukana ollut laitahyökkääjä Gabriel Landeskog totesi.

– Kanadan voittaminen oli mahtavaa. Turnaus on ollut vähän tahmea ja välieräpaikka oli hieno saavutus. Seuraavaksi on tarkoitus kaataa Suomi, vasta 20-vuotias Coloradon kapteeni lisäsi.

Ei puhuta siitä

Suomi ja Ruotsi pelasivat MM-ottelussa vastakkain edellisen kerran... Niin, 1995 MM-finaalissa. Landeskog oli tuolloin vasta 2,5-vuotias.

– Siitä minulla ei ole mitään muistikuvia, mutta erään puolivälierän kymmenen vuoden takaa muistan todella hyvin, Landeskog veisteli.

Entäs Bratislava 2011 sitten?

– Ääh, unohtakaa se! Mutta lauantain pelistä tulee hieno. Ruotsi-Suomi playoff-vaiheessa, siitä ei paljon peli parane.

– Tämä (Globen) on meidän rakennuksemme ja tarkoitus on tietysti huolehtia siitä, että Suomi ei täältä voittoa hae.

Kypsynyt kaksikymppinen

Ruotsi selvitti tiensä välieriin vasta rankkarikisan jälkeen, mutta Landeskog ottelussa paljon hyvää.

– Teimme kaksi maalia ylivoimalla, jalka liikkui hyvin emmekä ujostelleet fyysisessä pelissä, hän summasi.

Parikymppiseksi Landeskog on kokenut kiekkoilijana paljon. Hänet nimettiin viime syyskuussa Coloradon kapteeniksi yli kaksi kuukautta ennen 20-vuotispäiväänsä. Kauden alku viivästyi tunnetusti työsulun vuoksi, mutta Landeskog on silti kaikkien aikojen nuorimpanan kapteeniksi nimetty pelaaja taalaliigassa. Hän myös NHL:n nuorin ruotsalainen maalintekijä ja Calder Trophyn (vuoden tulokas) voittaja viime keväältä.

Junioritähti näkee olevansa nyt paljon valmiimpi pelaamaan MM-tasolla ja kotikisoissa kuin vuosi sitten.

– Olen vuoden vanhempi ja viisaampi. Pystyn auttamaan joukkuetta enemmän ja pelaamaan tasaisemmin, tosin taso täällä on välillä heitellyt muun joukkueen mukana, Landeskog sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ei ne maalipaikat vaan se voitto

Puulaakiporukan resepti: "Me vaan mennään ja pelataan"