"Nelosketju on nelosketju"

JYP-kippari J-P Hytönen on johtanut Kölnissä leijonien nelosketjua. Laidoilla ovat möyhentäneet Leo Komarov ja Riku Hahl. Illan USA-otteluun tulee ketjumuutos, kun Hahl on kuumeisena sivussa. Puolustavana hyökkääjänä tunnetun Hahlin paikan ottaa mailavirtuoosi Jori Lehterä.

Hytösen mukaan nelosketju on kuitenkin aina nelosketju, koostumuksesta riippumatta.

-Totta kai Jori on eri tyylinen pelaaja kuin Riksa, mutta ei meidän hommat silti miksikään muutu. Yksinkertaista, suoraviivaista peliä. Päädyn kautta mennään ja yritetään saada joku maalikin aikaiseksi, Hytönen suunnitteli.

Hytönen suhtautui alavireisesti tallustaneen leijonalauman ahdinkoon maltillisesti, vaikka joukkue on enemmän tai vähemmän pakkovoiton edessä.

-Kolmas ottelu, kolmas pakkovoitto. Ei tämä sen kummempaa ole, Hytönen tuumasi.

SM-liigassa joka ilta yli 20 minuuttia huhkiva sentteri ei ole kokenut sopeutumisvaikeuksia pienempään peliaikaan. MM-kisoissa Hytönen on pelannut reilut yhdeksän minuuttia ottelua kohden.

-Ei se ole ollut mikään ongelma. Oikeastaan on pitkästä aikaa helpompi pelata kun ei ole ihan koko ajan jäällä. Liigassa oli välillä sellaisia tilanteita, että vaihdosta kaukaloon hypätessä oli jo valmiiksi puhki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuolemanpelissä katastrofin ainekset