Norja kaatui vasta jatkoajalla

Väkevän Saksa-ottelun jälkeen leijonat taantui Norjaa vastaan nihkeälle tasolle. Pakkoturska oli takertua kissapetojen kurkkuun.

Tuomo Ruudun jatkoaikamaalilla 3-2 –lukemiin päättyneestä kamppailusta ei paljon jälkipolville kerrottavaa jäänyt. Suomi turhautui sinnikkäästi puolustaneen Norjan käsittelyssä ja energiaa tuhrautui turhan paljon kiukutteluun. Näin Norjakin sai yhden sarjapisteen mukaansa.

Ottelun aikana maajoukkue tiedotti Montreal-kapteeni Saku Koivun liittyvän ryhmään mahdollisesti jo keskiviikkona. Koivun topakkaa johtajuutta porukka näytti maanantaisen esityksen perusteella kaipaavankin. Leijonia kaukalossa ei juuri näkynyt, lampaita sitäkin enemmän.

-Ei tällaisia pelejä saisi MM-kisoissa tulla. 5-5 –pelissä Norjalla taisi olla enemmän maalipaikkoja kuin meillä, leijonien ykkösketjua johtanut Olli Jokinen tuhahti.

-Pelit kovenevat jatkossa. Hyökkääjien pitää ”tarjota” nopeammin ja pakkien liikuttaa kiekkoa rivakammin, Jokinen näki.

Surkean viimeistelyn lisäksi toivomisen varaa jätti myös maalivahtipeli. Petri Vehasen esitys nosti esiin kysymyksen olisiko Sinuhe Wallinheimon paikka ennemmin kisajoukkueessa kuin –studiossa. Eikä leijonalauma ollut ainoa porukka, joka oli pahasti ulapalla. Samalla suunnalla seilasi myös tshekkiläis-saksalainen päätuomarikaksikko Milan Minar- Richard Schütz, jonka puhaltelusta puuttui sekä pää että häntä.

Kaksikko jopa peruutti yhden kertaalleen annetun jäähyn. Hannes Hyvöselle puhallettiin kolmannessa erässä omituinen huitomisjäähy, ja kun Hyvönen aikansa neuvotteli, jäähy mitätöitiin.

Norjan suomalaisella murtunut sormi

Vaikka Suomen esitys oli monta pykälää kisojen avausottelua heikompi, kaikkien suomalaisten suupielet eivät kuitenkaan näyttäneet ottelun jälkeen väärinpäin käännetyltä U-kirjaimelta. Norja takalinjoilla reilut 15 minuuttia luutinut Juha Kaunismäki paimensi ansiokkaasti mm. Teemu Selännettä ja Anaheimin supertähti jäi ilman maalia.

Selänne ja Tuomo Ruutu kuitenkin taklasivat ex-suomalaista kertaalleen railakkaasti.

-Se oli ihan hyvää oppia. Ei ole tarvinnut pitkään aikaan vastaanottaa tuollaisia pommeja, Kaunismäki myhäili.

Tappio oli toki odotettu lopputulos Norjan kannalta, mutta tiukan taistelun lopputulos jäi kismittämään Kaunismäkeä.

-Vähän tyhjä olo tästä sittenkin jäi. Meillä oli kaikki mahdollisuudet voittaa tämä ottelu, Kaunismäki tuumasi.

Tuoreelle norjalaiselle Suomi-ottelulla oli tietysti iso merkitys. Niin iso, ettei murtunut sormikaan haitannut tahtia.

-Eihän tällaista peliä olisi voinut jättää väliin, mies myhäili.

Kaunismäen pikkusormessa oli lasta harjoituksissa käteen osuneen kiekon seurauksena.

-Sormi meni iskusta sijoiltaan ja myöhemmin röntgenissä huomattiin, että se on murtunut. Mutta ei mulla niin hyvät kädet ole, etteikö neljälläkin sormella pärjäisi, Kaunismäki naureskeli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.