Nummelin on MM-kevään merkki

Ei tarvinnut kummoisia jääkiekkoennustajan lahjoja, jos arveli, että Petteri Nummelin nähdään taas kevään MM-kisoissa. Toisen polven huippupuolustaja on antanut vakuuttavat näytöt 13 aiemmassa MM-turnauksessa, joten valinta Sveitsin kisoihin oli itsestäänselvyys.

Nummelin, 36, ehti pelata vuodesta 1995 peräti 13 MM-kisat peräkkäin, kunnes vakiokomennuksille tuli viime vuonna stoppi. Hän ei päässyt Suomea edustamaan Kanadaan nivusvaivan takia.

Pelimies ei tunnustaudu sohvaperunaksi, ainakaan mitä tulee jääkiekon katsomiseen televisioruudusta.

- Tv:stä seurattuna pelit olivat ihan hirveätä katsottavaa. Niin paljon teki mieli olla mukana, Nummelin muistelee.

Nummelin nousee 14 MM-kisoillaan lajin tilastokärkeen Tshekkoslovakian Jiri Holikin ja Ruotsin Sven Tumba Johanssonin kera.

Luganon kausi päättyi äkisti

Nummelin palasi täksi kaudeksi tuttuihin ympyröihin, kun hän liittyi sveitsiläisen Luganon joukkueeseen. Hän oli pelannut Luganossa aiemmin vuosina 2001-06 ja voittanut joukkueessa kaksi Sveitsin mestaruutta.

Tänä keväänä Luganon tie Sveitsin liigan pudotuspeleissä nousi pystyyn jo ennen maaliskuun puoliväliä puolivälierissä. Lopullinen mestari Davos oli niukasti parempi voitoin 4-3.

- Tosi tiukka ottelusarja. Seitsemästä matsista neljä venyi vähintään jatkoajalle. Päästiin vielä seitsemänteen peliin, kun voitettiin kuudes ottelu rangaistuslaukauksilla 3-2.

- Hyvät pleijarit ne oli, ei putoaminen kauaa jäänyt kaivelemaan. Oli mielessä, että kautta voi jatkaa maajoukkueessa, Nummelin järkeilee.

Runkosarjassa Nummelin näytti jälleen kerran, mistä hänelle maksetaan mojovaa palkkaa. Puolustaja oli A-liigan pistepörssin kuudes pistein 21+42. Suomalaisista edellä oli vain pörssikakkonen, Klotenin keskushyökkääjä Kimmo Rintanen.

Nummelin on pelannut Sveitsissä myös Davosin joukkueessa. Frangimaa tuntuu kotoisalta paikalta.

- Ei sillä juuri ole merkitystä, missä kisat pelataan. Se Sveitsissä tietysti on hyvä puoli, että tietää, että homma kuin homma toimii itsestään.

Alppikaupunki Davos ja Sveitsin eteläkärjessä sojottava Lugano poikkeavat paikkakuntina toisistaan. Auringonpalvojalle kumpikin on oiva matkakohde.

- Mikäs Luganossa on viihtyessä. Palmut huojuvat ympärillä, ja vespalla voi ajaa kaduilla ympäri vuoden.

Sopimuksen mallia 3+1+1 vuotta viime keväänä tehneen Nummelinin ura jatkuu Luganossa vastaisuudessakin.

Mukana jo MM-Sveitsissä 1998

Nummelin pelasi Sveitsin MM-kisoissa myös keväällä 1998. Suomi lähti Hannu Aravirran päävalmentaja-ajan ensimmäiseen turnaukseen niukoin odotuksin, mutta lähti Sveitsistä mukanaan yllätyshopea.

Nummelin seurasi tuolloin ratkaisupelit katsomosta. Pelillinen urakka päättyi jo ensimmäisessä ottelussa Ukrainaa vastaan.

- Taisi olla puoli tuntia, kun polveni vääntyi. Kisat olivat siinä.