Nyt alkoi Mikke-show

Paljon on Mikael Granlundille, 21, tapahtunut sitten tänään kaksivuotispäiväänsä viettävän ilmaveivin. Hetki sen jälkeen napsahti maailmanmestaruus ja seuraavan kauden aikana nuorukaisesta pumpattiin irti kaikki, mikä pumpattavissa oli.

Vuosi sitten MM-jäillä nähtiin pahasti pelin ulkopuolella haahuillut Granlund, joka kyllä yritti, mutta ei saanut oikein mitään aikaiseksi. Mököttämään hän ei toki ruvennut, mutta ymmärrettävästi hymy oli välillä hyytyä.

Maanantaina iltapäivällä areenan kellarissa median eteen asteli hyväntuulinen ilmaveivimies. Kausi Pohjois-Amerikassa sisälsi pettymyksiä. Kaksi farmikomennusta ja tappiot niin AHL:n kuin NHL:nkin pudotuspeleissä. Jos huonosti käy, kolmas kirvelevä tappio parin viikon sisään on vielä edessä.

– No tuo on kyllä todella negatiivinen lähestymistapa. En minä sitä niin ajattele, Granlund naurahti.

– Itävalta-peliä en nähnyt, mutta muuten olen katsonut kaikki Suomen ottelut. Joukkue on pelannut hyvin ja meillä on mahdollisuuksia mihin tahansa, Granlund uskoi.

Pohjois-Amerikka koulutti

Kausi rapakon takana opetti Granlundia välillä kovalla kädellä. Farmijoukkue Houston Aerosissa hän naputti piste per peli tahtia (10+19=29), mutta Minnesotan Wildin puolella 27 ottelun tehot jäivät vaatimattomiin 2+6=8-lukemiin. Wildin lyhyen pudotuspelitaipaleen aikana Granlund ei mahtunut pelaavaan kokoonpanoon.

– NHL on maailman paras liiga, ei sinne noin vain mennä. Fysiikan kanssa on vielä paljon tekemistä, jos siellä meinaa paikkansa vakiinnuttaa. Se on asia, jonka kanssa on tarkoitus kesällä tehdä töitä, Granlund suunnitteli.

Minnesotassa ykkösvaraus sai luonnollisesti runsaasti huomiota osakseen etenkin alkukaudesta, mutta Houstonissa Granlund sai olla medialta melko rauhassa. Helsingissä hihasta nykijöitä riittää.

– Nyt on hyvin virtaa vastailla näihin teidän kysymyksiin, Granlund virnuili sankalle mediajoukolle.

Sentteridebyytti maajoukkueessa

Tiistain Latvia-ottelussa Granlund saa laidoilleen Antti Pihlströmin ja Veli-Matti Savinaisen. Työmaa on sentterin tontti, joka on hänen alkuperäinen pelipaikkansa, mutta maajoukkueessa vieras. A-maaottelussa Granlund ei ole aiemmin keskushyökkääjänä pelannut.

– Ei se ole mikään ongelma, koko kauden olen sentterinä pelannut. Sentteripeli täällä ja sentteripeli Pohjois-Amerikassa on tietysti hieman erilaista ja pelitapahan sen määrittää. Maajoukkueen pelitapa on tietysti tuttu, Granlund analysoi.

– Hyvä ketju me saadaan kasaan, siinä on kaksi erittäin työteliästä laituria.

"Terve, nuori mies"

Tänä keväänä MM-joukkueen kasaamisessa oli suorastaan ennennäkemättömiä vaikeuksia, kun kieltäytymisiä kertyi iso liuta. Granlundille lähtö Helsinkiin oli päivän selvää, kun kutsu kävi.

– Ei sitä tarvinnut miettiä yhtään, ilman muuta halusin tulla. Nuori ja terve mies, mikäs tässä on pelatessa, Granlund tuumasi.

Päävalmentaja Jukka Jalonen vahvisti saman asian.

– Mikke on positiivinen kaveri, joka miettii näitä juttuja mahdollisuuksien kautta. Ei tarvinnut miestä millään tavalla houkutella, Jalonen totesi.

– Eivätkä kieltäytymiset ole koskaan olleet nuorten pelaajien kohdalla mikään ongelma. Enemmän niitä tulee kolmekymppisten äijien kohdalla, jotka ovat jo pelanneet urallaan 5–10 arvoturnausta, hän lisäsi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Vieläkö muistat nämä Leijonien arvokisamitalit?

"NHL:ssa pelataan ainoaa oikeaa jääkiekkoa", tuumasi pisterohmu