Olli Jokinen puhkuu peli-intoa MM-kisojen kynnyksellä

Suomen jääkiekkomaajoukkueeseen Quebecissä liittynyt Olli Jokinen tahtoo kaudelleen hyvän päätöksen. NHL-seura Floridan Panthersin keskushyökkääjä ja kapteeni edusti Leijonia edellisen kerran Latvian MM-kisoissa 2006, jolloin Suomi löi pronssiottelussa Kanadan.

– Kiva tulla joukkueeseen ja MM-kisoihin. Ilmapiiri on osoittautunut heti positiiviseksi.

– Kaikki ovat tulleet hakemaan menestystä. Pelaajat haluavat onnistua ja ovat valmiit tekemään kaikkensa onnistumisen eteen. Se on ihailtavaa, Jokinen kertoi.

Jokisen, 29, kausi Panthers-paidassa sujui vahvasti. Kymmenennellä NHL-kaudellaan hän kokosi 82 ottelussa tehopisteet 34+37=81. Jokinen oli joukkueensa pistehai ja myös paras suomalainen NHL:n pistepörssissä.

Floridan pelit päättyivät runkosarjaan reilut kolme viikkoa sitten, mutta miltään kesälomalta Jokinen ei liittynyt Leijonien vahvuuteen.

– Kävimme jäähallissa harjoittelemassa. Luistelua kertyi reilusti, mutta ei se tietenkään vastaa ottelujen pelaamista.

– Nyt oli hyvä, että sai edes yhden ottelun alle ennen kisojen alkamista, Jokinen viittasi lauantaiseen 2–3-tappioon Kanadalle.

Jokinen ei ole päässyt kertaakaan NHL-urallaan kokemaan pudotuspelejä. Viimeksi hän sai niistä maistiaisia viiden pelin verran HIFK:ssa NHL:n työsulkukaudella 2004–05. Leijonien päävalmentaja Doug Shedden on hänelle hiukan tuttu samalta aikakaudelta. Shedden valmensi HIFK:ta 2005–06 ennen siirtymistään Jokereihin.

– Kävin kerran HIFK:n harjoituksissa hänen aikanaan.

– Hän tietää mitä me ajattelemme pelistä. Hänellähän on NHL-pelaajatausta ja hän tuntee muutenkin pohjoisamerikkalaisen jääkiekon, Jokinen selvitti.

Mahdollisuudet mitaliin

Jokinen pelasi ensimmäisen kerran MM-kisoissa 1997 Suomen isännöimässä turnauksessa, kun Leijonien päävalmentajana toimi Curt Lindström.

Päävalmentajat Hannu Aravirta, Erkka Westerlund ja Raimo Summanen ovat myös tulleet tutuiksi kahdeksan myöhemmän MM-kisan myötä. Sheddenistä Jokisella ei lyhyen kokemuksen perusteella ole kuin myönteistä sanomista.

– Voisi saada työrauhan. Hän on ihan oikea coach, jolla on tekemisen meininki. Shedden on vaativa ja samalla reilu. Sanoo heti jos kenkä puristaa jostain, Jokinen summasi.

Jokinen ei maalaillut kommenteissaan Leijonien menestysmahdollisuuksia häikäiseviksi, mutta pensselöi suuntaa.

– Suomi taistelee joka vuosi MM-mitalista. Tämä turnaus ei ole mikään poikkeus siitä. Meillä on hyvä ryhmä, Jokinen linjasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.