Onko hyvä karma pelkkä harhakuva?

IK: Leijonajoukkueen mallia MM-2009 ympärille on levinnyt positiivinen ilmapiiri. Hämmästyttävää. Seitsemän pelaajaa NHL:stä, loput Euroopasta. Onko positiivinen karma pelkkää harhaa ja itsepetosta? Voiko näin kasatusta joukkueesta olla urotekoihin?

JH: Pieni on nyt kaunista ja tehokasta. Jääkiekko on edelleen joukkuepeli, ja jos tämän ryhmän koheesio kasvaa nykyiseen tahtiin, vain taivas on rajana. Se taivas taitaa tosin olla tällä kertaa maksimissaan pronssipelissä. Kanada ja Venäjä ovat nyt omassa kastissaan, eikö?

IK: Pronssi rajana? En allekirjoita. Nikkarit ja ruskit ovat paperilla ylivertaisia, mutta jäällä on tilaa ihmeille. Ok. En lähde maalailemaan horisontteja sinivalkoisella värillä. Totean vain sen, että Leijonien haitari venyy. Tämä ryhmä voi upota puolivälierässä - mutta se voi taistella myös finaalissa. Yhdessä asiassa osut oikeaan. Voima lepää joukkueessa. Voisiko olla Suomen etu, että superstarat ovat lueskelleet ahkerasti lääkärikirjoja ja kaivaneet niistä hyvät perustelut poisjäänneilleen?

JH: Niinpä. Mikä oli Saku Koivun ja Teemu Selänteen todellinen anti Leijonille vuosi sitten? Kyllä tämänvuotisessa ryhmässä on paljon samaa kuin 17 vuoden takaisessa Prahan hopeajoukkueessa. Ei sieltäkään kukaan mitään odottanut. Leijonien liikkuva pelitapa tuottanee kaiken lisäksi paljon ylivoimaa, ja jos se toimii kuten Norjaa vastaan, niin kuka tietää. Mutta väitän edelleen, ettei ohut materiaali kanna Kanadaa tai Venäjää vastaan. Vai mitä mieltä olet esimerkiksi joukkueen sentterikalustosta?

IK: Puutteita on, siitä ei tarvitse kiistellä. Puolustuksen lujuus on yksi niistä. Esimerkiksi Janne Niinimaan liikeradat hirvittävät. Se keskushyökkääjäosasto... Savolaisena sorkit nyt keskisuomalaisuuden pyhimpään. Neljästä keskushyökkääjästä kaksi kantaa JYP-leimaa. Jarkko Immosta ja Juha-Pekka Hytöstä ei ole koskaan testattu näissä ympyröissä. Nyt testataan. En tiedä. Miten paljon pakka paranisi, jos ryhmään liittyisi muuan kuopiolainen, Olli Jokinen.

JH: Kyllähän OJ toisi kaivattua syvyyttä ja kiekollista osaamista sentteriosastolle. Mutta näillä nyt mennään, luulen näin. Ja tämän ryhmän profiileiden on syytä saada onnistumisia jo Tanskaa vastaan. Noteerasitko, että Petteri Nummelin ja Sami Kapasen pistetili jäi avaamatta Norjaa vastaan?

IK: Joo, joo. Mutta tämän kaksikon puolesta olen kaikkein vähiten huolissani.