Osalalla oikea MM-asenne

Jääkiekon MM-turnaus on varsinkin neljän vuoden välein olympiakeväinä helppo leimata C-luokan kekkereiksi. Uransa ensimmäisiin aikuisten arvokisoihin Saksaan yltänyt hyökkääjä Oskar Osala kyseenalaistaa kyynisen asenteen.

Osala on toisen Leijona-hyökkääjän Jori Lehterän kanssa luistellut Kölnissä Suomen jääharjoituksissa rinkiä sekä torstaina että perjantaina. Moisen luulisi AHL-ammattilaista turhauttavan, mutta mitä vielä.

- Olen MM-valinnasta erittäin innoissani, Suomen managerilta Jari Kurrilta sunnuntaina mieluisan uutisen puhelimitse kuullut Osala sanoo.

Kun Osala näki kännykänsä näytöllä Kurrin numeron, mieleen pomppasi oitis ajatus MM-komennuksesta.

- Muistin, että Jääkiekkoliiton ihmisillä on niitä lyhyitä numeroita. "Japalla" oli sitten asiaa...

Osalan kokemukset Leijonista ovat perua kaudelta 2007-2008, jolloin hän voitti SM-hopeaa Bluesissa.

- Pelasin sillä kaudella kolme EM-turnausta neljästä, Tshekissä, Suomessa ja Venäjällä.

Elämää on AHL:ssäkin

Osalan ura jatkui SM-hopeakevään jälkeen Pohjois-Amerikassa. NHL-taival on vasta kolmen ottelun mittainen, mutta farmisarja AHL:ssä Osala ehti voittaa viime kaudella Hershey Bearsissa mestaruuden. Tällä kaudella tuli siirto AHL:n Albany River Ratsiin, joka karsiutui pudotuspeleissä juuri Hersheyä vastaan.

- AHL:n mestaruus oli hieno juttu, koska uralla oli aiemmin tullut turpaan jo kahden sarjan mestaruusfinaaleissa (Sport, Blues), jos Mestis lasketaan mukaan.

Myönteistä energiaa hyödyntävä Osala ei ruikuta siitä, että ura on ainakin toistaiseksi juuttunut NHL:ää alemmalle sarjaportaalle.

- Olen saanut AHL:stä juuri sitä, mitä olen hakenutkin. Ja varsinkin Albanyssa valmennuspuoli on hyvässä hoidossa. Olen kehittynyt kiekollisessa pelissä, Osala kehuu päävalmentaja Jeff Danielsia.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen taisi tietää tasan tarkkaan mitä sai, kun pestasi Osalan MM-Leijoniin. Jalonen perusteli tulokkaan valintaa tämän "fyysisyydellä ja painavalla laukauksella".

- Fyysinen peli on minun juttuni. Tykkään karvata ahkerasti ja aiheuttaa vastustajan puolustajille kiekonmenetyksiä. Jospa niistä riistoista joskus saisi kilautettua kiekon poikkiputken alle maaliin, Osala haaveilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.