Päällikkö Jokinen vaikeni

Olli Jokisen rinnassa sykkii leijonasydän, mutta Jokisen muu kroppa ei ole toistaiseksi sykkinyt MM-kaukalossa.

Jokin on vinossa. Florida Panthersin kapteeni ei ottanut normaalia päällikön roolia kevätkaudella seurajoukkueessaan, ja nyt tilanne on sama Leijonien leirissä. Jokinen on pelannut kolme vaisua ottelua, vaikka tehoja on 1+2 ja laukauksia (13) enemmän kuin yhdelläkään toisella suomalaispelurilla.

Jokinen ei ollut torstain jääharjoitusten jälkeen puhetuulella. Media pyysi miestä haastateltavaksi, mutta tämä kieltäytyi kunniasta.

- Olli ilmoitti, että on kiire, ei ehdi, joukkueen mediakoordinaattori Henry Järvinen toi viestiä pukukopista.

Doug Shedden istutti Jokisen Halifaxissa suurin toivein ykkösketjun keskushyökkääjäksi. Vierustovereissa ei pitänyt olla toivomisen varaa: Teemu Selänne ja Ville Peltonen.

Maailmanluokan pelaajista koottu ketju tahkosi kuitenkin lähinnä kansallisella tasolla. Varsinkin Jokisen ja Selänteen yhteistyö oli hakevaa. Roolit olivat hukassa. Selänne kaipaa rinnalleen perinteisempää pelintekijää. Saku Koivusta hän saa toivomansa.

Jokisen tuskastuminen näkyi parhaiten Slovakia-ottelussa. Ikään kuin kokenutta tähtipelaajaa olisi eniten stressannut Koivun tulon myötä edessä olleet ketjumuutokset. Pelaaminen oli väkinäistä. Jopa illan karmeimmat harhasyötöt lähtivät Jokisen lavasta.

Kakkosvalmentaja Jukka Jalonen oli luottavainen Jokisen suhteen.

- Nyt Ollia kokeillaan kakkosketjun laidassa. Hän on pelannut laitahyökkääjänä ja osaa sen homman. Uudella tontilla mies saa enemmän vapauksia hyökkäämiseen, Jalonen analysoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.