Pakkoturskan pureskelua

ASETELMA: Pakkopulla numero kaksi. Vai pitäisikö sanoa pakkoturska? Saksan leijona hotkaisi lopulta suhteellisen tyylikkäästi, eikä ole syytä epäillä etteikö Norja menisi samalla vauhdilla. Lätkälilliputilla on näissä kisoissa vain yksi tavoite ja se on A-sarjassa säilyminen. Sitä tavoitetta Norja joutuu jahtaamaan karsintapeleissä, sillä Suomen ohella Slovakia ja Saksa ovat sille liian kovia.

Kun Norjalla ei ole asiaa jatkolohkoon, korostuu ottelun merkityksettömyys entisestään. Vaikka Suomi latoisi naapurin verkkoon sata kiekkoa, ei tätä ottelua lueta mukaan jatkolohkon sarjataulukkoon. Revi siitä sitten pelifiilistä.

Saksa-ottelun perusteella Suomen ketjut loksahtivat hyvin kohdalleen ja päävalmentaja Doug Shedden ilmoitti heti ottelun jälkeen joukkueen käyvän Norjan kimppuun samoilla koostumuksilla. Pienen kysymysmerkin voi kuitenkin piirtää Tuomo Ruudun ylle. Laiturin polven kunnosta on esitetty erilaisia näkemyksiä, Suomen joukkueenjohdon mukaan Ruutu on kuitenkin täydessä iskussa. Silti mies pelasi Saksaa vastaan ainoastaan reilut kymmenen minuuttia, mikä on kakkosketjun miehelle vähän.

Norja käy aikansa omaa viivytystaisteluaan leijonien ylivoimaa vastaan, mutta hyökkäysten rakenteluun joukkueella ei ole eväitä. Hyökkäyksen avainmiehiin kuuluu mm. nykyisin Duisburgissa pelaava sentteri Morten Ask, jonka peliaika oli takavuosina SaiPassakin kortilla. Se kertoo paljon Norjan tasosta.

ARVIO: Norja on astetta heikompi vastus kuin lauantaina reilusti kellistynyt Saksa. Leijonalauma jyrää 6-1 tai 7-1 –voittoon. Norja voi jäädä jopa nollille.

SEURAA HEITÄ: Leijonien debytanttiosastoon kuuluva puolustaja Janne Niskala saa paljon ylivoimavastuuta koostumuksessa, jossa pelaa lisäksi neljä hyökkääjää. Ne hyökkääjät tottelevat nimiä Teemu Selänne, Olli Jokinen, Ville Peltonen ja Mikko Koivu. Jos tässä pumpussa ei synny tulosta, sitä ei synny missään. Maalitilin avaaminen Norjaa vastaan olisi varmasti Niskalalle iso helpotus, vaikka mies ei sitä ääneen myönnäkään.

Norja pelasi Slovakiaa vastaan käytännössä viidellä puolustajalla, kun 20-vuotiaan Henrik Odegaardin peliaika jäi alle viiteen minuuttiin. Yksi viidestä luottomiehestä on muutama kuukausi sitten vuonomaan kansalaisuuden saanut Juha Kaunismäki. Jokerikasvatti selvisi Slovakian myllystä yhdellä miinusmerkinnällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Luoma kaipaa yv-aikaa

Juha Kaunismäki kulki kiertotietä MM-jäille