Pisterohmu ei syty spekuloinneille – "Ne saa puhua mitä huvittaa"

Veli-Matti Savinainen on viimeistellyt tällä kaudella yhteensä jo 41 maalia.

Suomen 3-2 -voittomaalin perjantain Valko-Venäjä -ottelussa iskenyt Veli-Matti Savinainen hyppäsi Pariisin koneeseen käytännössä suoraan Tapparan mestaruusjuhlista. Pelkkä Kanada-malja ei kuitenkaan kolminkertaiselle Suomen mestarille riitä.

- Fiksusti peli kerrallaan ja vaihto kerrallaan, mutta nämä ovat MM-kisat. Voittamaan tänne on tultu, Savinainen linjaa.

Avausottelu alkoi leijonien kannalta erinomaisesti, mutta päättyi todella nihkeästi. Kontrollilähdöissä hyökkääjät alkoivat "karata" ja viisikot repesivät turhan hajanaisiksi loppua kohden. Savinainen vakuuttaa, että oppi on otettu.

- Siihen pitää satsata, että jänne kestää koko 60 minuuttia. Osoitettiin ensimmäisessä pelissä, että tämä ryhmä osaa pelata. Pitää vain pystyä pelaamaan se kolme erää, se on se kehityskohde, hän linjaa.

Liigan tämän kauden maalikuningas on ollut tehokas myös maajoukkueessa. Leijonapaita on ollut tämän sesongin aikana niskassa nyt seitsemän kertaa ja Savinainen on viimeistellyt maaotteluissa viisi maalia. Maalinteko on ennakkoon eräs leijonien kompastuskiviä ja sillä osastolla 31-vuotiaalta Savinaiselta odotetaan vahvaa panosta.

- Analyytikot on analyytikoita. Ne saa puhua mitä huvittaa, me keskitytään omiin hommiimme, Savinainen kuittaa.

Liiga-, CHL- ja maaottelut mukaan lukien Savinainen on tahkonnut tällä kaudella 83 ottelua ja paukuttanut niissä 41 maalia. Tehopisteitä on kaikkiaan 74. Pisterohmun resepti repun heilutteluun on peräti yksinkertainen.

- Jonkun pitää mennä sinne maalivahdin eteen. Sitten vaan laukauksia kohti maalia ja ollaan teräviä irtokiekoissa, Savinainen linjaa iltapäivän Ranska-ottelun alla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.