Pitkäsen polvessa kierukkavamma

Puolustaja Joni Pitkäsen polvessa on kierukkavamma.

Pitkänen kävi alkuviikosta Oulussa lääkärissä, joka totesi saman kuin maajoukkueen lääkäri Jammu Öunap tiettävästi jo aiemmin: kierukka on revennyt.

- Jonin polvi on edelleen turvoksissa, eikä polvi taivu. Lääkärit haluavat nyt odottaa, että veri ja turvotus poistuvat polvesta ennen kuin tekevät päätöksen siitä, leikataanko se, Pitkäsen pelaaja-agentti Petteri Lehto kertoi Turun Sanomille.

- Lääkäri sanoi, ettei haluaisi leikata Jonin polvea, jos ei ole aivan pakko.

Sama polvi on operoitu neljä kertaa aikaisemmin ja sieltä on jo viety 30 prosenttia pois, Lehto jatkoi.

Pitkänen loukkasi polvensa maajoukkueen leirillä ennen Suomen viimeistä harjoitusottelua Kanadaa vastaan. Polvi hajosi kuntosalilla, kun Pitkänen teki jalkaprässiä.

Suomen päävalmentaja Doug Shedden antoi tapauksesta viime viikolla kanadalaiselle medialle vähättelevän lausunnon.

Sheddenin mukaan sopimuksettomien pelaajien vammat ovat aina olevinaan vakavampia kuin sellaisten, joilla on NHL-sopimus voimassa. Shedden myös arvosteli Pitkästä sitoutumisen puutteesta harjoituksissa.

- Joni otti tietoisen riskin, kun lähti MM-leirille ilman NHL-sopimusta ensi kaudeksi. Jos hän olisi halunnut jäädä pois, hän olisi sanonut sen siinä vaiheessa - ei kesken leirin.

- Joni oli äärettömän pettynyt kisojen väliin jäämisestä. Joukkueessa oli monia saman ikäluokan kavereita ja menestysmahdollisuudet erinomaiset. Sheddenin tarjoama ykköspakin rooli oli sekin motivoiva, Lehto sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.