Polvivaivainen Mikko Rantanen yrittää tsempata muitakin

Rantanen antoi ymmärtää, että hän olisi pelikunnossa keskiviikon ottelussa Sloveniaa vastaan.

Hyökkääjä Mikko Rantanen jätti Leijonien vapaaehtoiset harjoitukset väliin tiistaina. Rantasella on jonkin sortin polvivaiva, jonka vakavuudesta hän ei kesken MM-turnauksen hiisku. Rantanen kuitenkin antoi ymmärtää, että hän olisi pelikunnossa keskiviikon ottelussa Sloveniaa vastaan.

– Polvi otti pienen tällin. Katsotaan keskiviikkona, miltä se tuntuu, Rantanen kertoi.

Jääharjoitus jäi väliin, mutta Rantanen oli tiistaina harjoitushallilla polkemassa kuntopyörää.

– Koitan palautella vähän, että saisin keskiviikkona kaikki tehot irti.

Tshekki-pelissä Colorado Avalanchen NHL-ammattilainen Rantanen kiekkoili Suomen ykköshyökkäysketjussa Valtteri Filppulan ja Sebastian Ahon rinnalla.

– Saimme ketjun peli ihan hyvin rullaamaan, toivottavasti saan jatkaa siinä, Rantanen totesi.

"Iso" Slovenia-peli

Suomi on hävinnyt kaksi viime peliä. Ranska-ottelu oli kokonaisuudessaan fiasko, ja Tshekkiä vastaan Suomi romahti hienon alun jälkeen. Ketkä ovat joukkueen tsemppareita? Ketkä hilaavat joukkuetta eteenpäin vaikeuksien keskellä?

– Johtavat pelaajat. He, joilla on useammat arvokisat takana. Sellaiset jätkät, jotka ovat aiemminkin kokeneet tällaisia juttuja. Totta kai jokainen yrittää positiivisuudellaan päästä kiinni seuraavaan peliin, Rantanen vastasi.

Rantanen oli nuorten joukkueen kapteenina, kun Suomi voitti MM-kultaa kotikisoissa. Lisäksi hän oli jo viime vuonna mukana aikuisten MM-kisoissa. Onko sinulla johtava rooli näissä kisoissa?

– Yritän auttaa. Vaihtopenkillä yritän jutella ja tsempata jätkiä. Joukkueessa on hyvä ilmapiiri, vaikka on tullut tappioita, Rantanen raportoi.

Leijonien odotetaan päihittävän kiekkokääpiö Slovenian helposti.

– Ihan sama, kunhan voitetaan. Ei ole väliä voitetaanko 6–0 tai 3–2. Se on iso peli tässä tilanteessa kuitenkin, Rantanen tuumi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.