Puljujärvi piti pelipaikkansa Tshekki-peliin – "Työmäärä tappiin"

Joonas Järvisen kisapassi leimattiin.

Leijonilla oli tänään vapaaehtoinen jääharjoitus ennen illan Tshekki-peliä. Jäällä oli vain kourallinen pelaajia ja maalivahdeista Harri Säteri ja Joni Ortio, mutta on päivänselvää, että eilisen Ranska-pelin nöyryytyksen jälkeen pelaavaan kokoonpanoon tulee muutoksia.

Tämän vahvistivat medialle myös Valtteri Filppula ja Jesse Puljujärvi. Leijonien kokoonpano Tshekkiä vastaan ilmoitetaan virallisesti myöhemmin, mutta se on tiedossa, että puolustaja Joonas Järvisen kisapassi leimattiin tänään. Peli alkaa kello 21.15 Suomen aikaa.

Ranska-ottelun kolmannessa erässä vihdoin pelaamaan päässyt Puljujärvi kertoi, että hän aloittaa Tshekki-pelin pelaavassa kokoonpanossa. Puljujärvi paljasti, että hän viilettää samassa hyökkäysketjussa Joonas Kemppaisen ja Mika Pyörälän kanssa.

– He ovat tuttuja jätkiä Kärppien ajoilta. Työmäärä pitää saada tappiin, Puljujärvi sanoi.

Nuori hyökkääjä ei jäänyt sanattomaksi kansainvälisen mediankaan tentissä.

– Täällä on kiva kaukalo, hyvä jää ja Pariisi on kiva kaupunki, Puljujärvi vastasi uteluihin MM-kisojen olosuhteista.

"Mennään eteenpäin"

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki ei ollut tiedotusvälineiden käytettävissä. Eilen ensimmäisen maalinsa aikuisten MM-tasolla tehnyt puolustaja Mikko Lehtonen sen sijaan oli. Miten Tshekki kaatuu?

– Se lähtee pienistä asioista. Täytyy voittaa kaksinkamppailut ja tehdä likaista työtä. Pitää olla intohimoisempi kuin vastustaja, Lehtonen sanoi.

Hänen mukaansa Suomen joukkueen sisällä on hyvä fiilis, vaikka Leijonat kärsi eilen nöyryyttävän tappion Ranskalle.

– Mennään eteenpäin, Lehtonen sanoi kuin Timo Jutila aikoinaan.

Maajoukkueesta ei ole toistaiseksi kerrottu lisätietoja Lasse Kukkosen tilanteesta. Kukkonen on ollut sivussa loukkaantumisen takia. Hän lähti kesken kisojen Suomeen lisätutkimuksiin, mutta hänen kerrottiin vielä palaavan MM-joukkueen vahvuuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Puljujärvi nousee Kemppaisen ketjuun – muut muutokset hämärän peitossa