Puljujärvi vaarassa jäädä sivustakatsojaksi MM-kisoissa

Nuori hyökkääjä odotti saavansa vastuuta.

Jääkiekon MM-kisoihin valmistautuva Leijonat piirsi keskiviikkona ensimmäiset luistimien jälkensä Pariisin AccorHotels Arenan jäähän. Silmiinpistävää oli se, että Jesse Puljujärvi harjoitteli niin sanottuna ylimääräisenä hyökkääjänä.

– Veli-Matti Savinainen ja Jani Lajunen tulivat Tapparasta maajoukkueen mukaan tässä viime vaiheessa, ja sitten funtsittiin, kuka pelaisi kenenkin kanssa. Nyt mennään näin ja katsotaan miten homma menee turnauksen edetessä, sanoi päävalmentaja Lauri Marjamäki Puljujärven tilanteesta.

Tällä kaudella ensimmäisen sesonkinsa Pohjois-Amerikassa vaihtelevalla menestyksellä kiekkoillut Puljujärvi, 18, on Marjamäen suojatti Kärppien ajoilta. Oliko hänen pudottamisensa kokoonpanon ulkopuolelle hankala päätös?

– En nyt tiedä...valmentajat tekevät päätöksiä ja tarkoitus on aina, että joukkueeseen löytyy tasapaino ja paras mahdollinen kokoonpano. Ja tilanne elää turnauksen edetessä. Koko arsenaalia varmasti tarvitaan, Marjamäki vastasi.

Miro Aaltonen "ykkösketjussa"

Puljujärvi itse kertoi juuri ennen Pariisin-reissua uskovansa, että maajoukkueen valmennusjohdosta löytyy luottoa häneen.

– Odotan, että saisin peliaikaa ja olisin hyödyksi joukkueelle pelaamalla laadukkaasti. Uskon, että minulla on ihan hyvä rooli joukkueessa, hän totesi tiistaina Leijonien tiedotustilaisuudessa STT:lle.

Keskiviikkona Pariisin saapunut joukkue veti läpi tunnustelevan harjoituksen ja pääsi niin sanotusti uunituoreille lauteille, sillä hallin vaihtoaitio valmistui vain hetki ennen harjoitusten alkua.

Harjoituksissa Leijonien hyökkäysketjut olivat Sebastian Aho–Valtteri Filppula–Miro Aaltonen, Savinainen–Antti Pihlström–Mikko Rantanen, Juhamatti Aaltonen–Joonas Kemppainen–Mika Pyörälä, Oskar Osala–Lajunen–Markus Hännikäinen. Puolustajapareina olivat harjoitusten perusteella Atte Ohtamaa–Julius Honka, Topi Jaakola–Ville Lajunen, Mikko Lehtonen–Juuso Hietanen ja Joonas Järvinen– Lasse Kukkonen.

Suomen ykkösmaalivahtina aloittanee NHL-joukkue Columbus Blue Jacketsin Joonas Korpisalo. Korpisalo, 23, on MM-kisojen ensikertalainen. Hänen Jari-isänsä kiekkoili MM-jäillä vuonna 1993.

Tavoitepalaveri pitämättä

Suomi kohtaa perjantaina kisojen avausottelussaan B-lohkossa Valko-Venäjän. Leijonien iskukykyä Pariisin MM-jäillä on epäilty ja etenkin joukkueen puolustukselle on annettu epäluottamuslauseita mediassa ja muutenkin.

– Puolustus on sekoitus kokemusta ja nuoruutta ja hyvä porukka on kasassa. Ja viisikkona puolustetaan, kyllähän hyökkääjilläkin on iso rooli siinä, huomautti pakkien kokeneempaa kaartia edustava Hietanen.

Päävalmentaja Marjamäen mukaan joukkueessa ei ole vielä pidetty sisäistä palaveria Leijonien tavoitteesta MM-kisoissa.

– Torstaina on tarkoitus jutella niistä asioista, Marjamäki sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.