"Puulaakijoukkue" tarvitsee maagisen maalivahdin

ASETELMA: Joukkueiden kenraaliharjoitukset olivat päinvastaista sorttia. Suomi läpsytteli vaisusti melko merkityksettömän ottelun Latviaa vastaan, Slovakia puolestaan tarvitsi voiton USA:sta päästäkseen puolivälieriin. Jenkkiveskari Ben Bishop imuroi slovakit melko nopeasti 2-0 -johtoon, mutta ei Slovakia välttämättä olisi niin paljon apuja tarvinnut. Viime kevään finalisti pelasi alkusarjan päätöskamppailussa turnauksen parhaan pelinsä. Lisäksi maalivahti Rastislav Stana oli erinomainen.

Slovakialla on mukana 12 viime kevään hopeamitalistia ja joukkue on paperilla leijonalaumaa edellä. Yksilötaitoa on enemmän. Suomi on kuitenkin näissä kisoissa osoittanut, että "puulaakijoukkueella" voi pötkiä yllättävänkin pitkälle. Alkusarjan kamppailussa Slovakia hallitsi peliä välillä mielin määrin, mutta kärsivällisyys ja Antti Raannan maaginen ilta toivat voiton Suomelle. Maagista Raantaa isäntäjoukkue tarvitsee tälläkin kertaa.

Slovakia kääntää peliä tarvittaessa hyvinkin terävästi. Siniviivalla on usein vastassa neljän miehen muuri, jonka keskellä kiekkoa ei parane menettää. Järkevä kiekossa pysyminen, riittävä suoraviivaisuus ja armoton kurinalaisuus ovat leijonien aseet. Kärsivällisyyden ohella, tietenkin.

Alkusarjan päätöskamppailu Latviaa vastaan meni Suomelta täysin vihkoon. 13 ensikertalaisen ryhmä sortui jopa ylimielisyyteen. Se on omalla tavallaan hyväkin merkki, itseluottamus ainakin on kunnossa.

ARVIO: Latvia-nuhjausta lukuun ottamatta Suomi on parantanut peli peliltä. Mikään vapaalippu välieriin Slovakia ei kuitenkaan missään tapauksessa ole. 2-1 tai 3-2 -lukemat, suuntaan tai toiseen ovat lähellä. Jatkoaika tai jopa rankkarikisa eivät nekään ole poissuljettuja mahdollisuuksia. Jos rankkareihin mennään, jatkaa Slovakia, muussa tapauksessa Suomi.

SEURAA HEITÄ: Suomen pakkikaluston tulivoima on puhuttanut kisojen kestäessä. Leijonapuolustajilla ei ole toistaiseksi ainoatakaan maalia tehtynä, eikä porukassa mitään superpommittajia mukana olekaan. esimerkiksi kelvannee ykkösylivoiman viivamies Sami Lepistö. Kaudella 2010-11 Lepistö ehti iskeä Phoenixin paidassa neljä maalia, kunnes hänet kevättalvella kaupattiin Columbukseen. Sen jälkeen Lepistö on pelannut 48 ottelua NHL:ssa, 40 KHL:ssa ja 30 maajoukkueessa. Maaleja on näistä kasassa yksi, Chicagon riveistä kaudelta 2011-12.

Toisen polven maajoukkuekiekkoilijan Marko Danon passi leimattiin kesken turnauksen ja 18-vuotiaan nuorukaisen paikka on sen jälkeen löytynyt nelosketjusta. Viimeisessä alkusarjan pelissä Dano pelasi pirteästi ja iski lopullisen 4-1 -niitin tyhjään rysään. Hän debytoi tällä kaudella Slovan Bratislavan KHL-miehistössä ja kirjautti 37 ottelussa tehot 3+4. Vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Dano oli joukkueensa tehokkain pelaaja naputeltuaan kuudessa ottelussa saldon 4+5. Isäpappa Jozef pelasi 1990-luvulla neljät MM-kisat ja kahdet olympialaiset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

USA:n uunissa häärii sensaatiovahti - "En tiedä historiasta"

Surkea Venäjä sooloillen ulos kisoista

"They did something wrong", tuumasi Venäjän valmentaja tähdistään