Puulaakiporukan resepti: "Me vaan mennään ja pelataan"

Suomi-Slovakia -puolivälierä herätti kaikuja menneestä. Kuten muistamme, kymmenen vuotta sitten samaisessa tilanteessa Ruotsia vastaan suli neljän maalin johto, nyt kolmen osuman etumatka. Tällä kertaa lopputulema oli kuitenkin toisenlainen, kun leijonat eteni välieriin 4-3 -voitolla.

Kymmenen vuoden takaisesta ryhmästä tässä porukassa on mukana kaksi kokenutta karpaasia, nelosketjun laidassa tahkoava Niklas Hagman sekä puolustaja Ossi Väänänen.

-Huh. Siitä on niin kauan, Väänänen pähkäilee.

-Se ryhmä meni paniikkiin, sen muistan. Nyt ei panikoitu. Panikkiin ei parane mennä, se johtaa yleensä väistämättä tappioon, hän pyörittelee.

Väänäsen mukaan rentous ja henkinen vahvuus on ollut koko kisarupeaman ajan leijonien valttikortti.

-Me vaan mennään ja pelataan, eikä mietitä sen enempää. Kaikki osaa pelata, ei siinä ole sen kummempaa, se on se meidän mind set tässä hommassa.

Ennen kisojen alkua nimettömään leijonalaumaan suhtauduttiin melko skeptisesti. Kuittina tälle, päävalmentaja Jukka Jalonen kutsui ryhmäänsä alkusarjan voiton jälkeen puulaakijoukkueeksi. Konkaripuolustaja Väänänen ei ottanut itseensä ennakkospekuloinneista, joissa epäiltiin - osin aiheellisestikin - jopa leijonien mahdollisuuksia selvitä jatkoon edes alkulohkosta. Nyt Suomi pelaa mitaleista kolmantena peräkkäisenä keväänä ja kahdeksannen kerran 2000-luvulla.

-Median homma on analysoida ja kritisoida, meidän homma on pelata. Osa pelaajista lukee juttuja enemmän, osa vähemmän, osa ei ollenkaan. Itse en lue, Väänänen selvitti.

Puulaakijoukkue-nimitys Väänästä hymyilytti.

-MM-kisoissa neljän sakkiin ja kaikki on vielä mahdollista. Aika kova suoritus puulaakijoukkueelta, Väänänen heitti.

-Eikä tuolla kopissa yksikään äijä ole tyytyväinen tähän. Haluamme voittaa kaksi seuraavaakin peliä, hän linjasi lauantain Ruotsi-välierän aattona.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

NHL:n nuorin kapteeni: "Suomi ei täältä voittoa hae"