Ruotsi-Suomi 4–1: Ruotsi lunasti finaalipaikan

Suomen ainoan maalin teki Joonas Kemppainen.

Suomi ja Ruotsi taistelivat jääkiekon MM-kisojen välierissä finaalipaikasta lauantaina. Ruotsi vei voiton selvällä maalierolla 4–1 (1–1, 2–0, 1–0).

Ruotsi aloitti vahvasti ja teki ottelun avausmaalin, kun ensimmäistä erää oli pelattu vain vajaat kaksi minuuttia.

Maali syntyi aloitusvoitosta peliajassa 1.49. Nicklas Bäckströmin syötöstä kiekon verkkoon upotti Alexander Edler. Suomen maalivahti Harri Säteri ei ennättänyt torjua yhtään ainutta laukausta ennen takaiskumaalia.

Suomen vastaus saatiin pian. Joonas Kemppainen latasi tasoituksen 1–1:een ajassa 4.45 Juhamatti Aaltosen syötöstä. Ruotsin maalissa pelaa kokenut NHL-maalivahti Henrik Lundqvist. Säteri torjui ensi erässä kymmenen laukausta ja Ruotsin Lundqvist neljä laukausta.

Enempää maaleja ei erässä nähty, joten toiseen erään lähdettiin tasatilanteessa 1–1.

Toisessä erässä Ruotsi pääsi pelaamaan ylivoimaa Valtteri Filppulan saatua jäähyn kampituksesta. Filppula ei ehtinyt kuluttaa penkkiä kauaa, kun Ruotsi kuittasi jäähyn. 2–1-maalin tekijäksi kirjattiin John Klingberg.

Seuraavaksi Suomi pääsi ylivoimalle Ruotsin saatua joukkuerangaistuksen, kun pelaajia oli liian paljon kentällä. Suomi ei onnistunut ylivoimaa hyödyntämään.

Ruotsi sen sijaan oli ylivoimalla vahva toistamiseen. Jesse Puljujärven istuessa jäähyllä koukkaamisesta vei William Nylander Ruotsin 3–1-johtoon Nicklas Bäckströmin syötöstä .

Kun toista erää oli jäljellä reilut neljä minuuttia, lähti jäähylle estämisestä Julius Honka. Suomi piti kuitenkin alivoimalla maalinsa puhtaana. Harri Säterillä on kahden erän jälkeen 23 torjuntaa ja Ruotsin maalivahdille Henrik Lundqvistilla 10.

Suomi lähtee hakemaan tasoitusta kolmannesta erässä Ruotsin johtaessa maalein 3–1.

Kun kolmatta erää oli jäljellä kuusi minuuttia nähtiin erän ensimmäinen maali. Ruotsi kasvatti johtonsa 4–1:een Joakim Nordströmin maalilla. Syöttäjänä Marcus Kruger.

Säteri luisteli Suomen maalilta pois, kun ottelua oli jäljellä kaksi minuuttia. Maaleja ei kuitenkaan syntynyt, Ruotsi voitti välieräottelun ja nappasi finaalipaikan sunnuntaiksi. Vastaan luistelee jo aiemmassa ottelussa paikkansa lunastanut Kanada.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kanada taas finaaliin! - Venäjä romahti nolosti päätöserässä

Leijonien pakkikomeetta valmis välierään - "Edessä on jotain ainutlaatuista"

Leijonilla ei muutoksia kokoonpanoon – Puljujärvi mukana