Ruotsi piti johtonsa loppuun asti

MM-jääkiekon C-alkulohkossa Mannheimissa koettiin tiistaina jättiyllätys, kun Norja kaatoi Tshekin. Myös lohkon iltapelissä "pikkuinen" uhitteli, mutta aivan ei Ranskan kiri Ruotsia vastaan riittänyt. Tre Kronor otti pakkovoiton maalein 3-2 (1-0, 2-0, 0-2) ja johtaa lohkoa täysin pistein.

Ruotsi pyssytti 1. erässä 17 laukausta kohti Ranskan maalivahtia Eddy Ferhiä, mutta avausmaalia saatiin odotella lähes 18 minuuttia. Carl Gunnarssonin osumalla Ruotsi eteni tauolle johdossa.

Toisessakin erässä laukauksia sateli Ferhiä päin, ja ratkaisevat takaiskut vahti päästi Jonas Anderssonin ja Johan Harjun toimesta. Ranska nousi päätöserässä hyvin taistoon, ja Yorrick Treille kavensi. Kun Luc Tardif vielä osui ajassa 54.05, olivat sinikeltaiset jo lähes pulassa. Nuori maalivahti Jacob Markström ei kuitenkaan enää antautunut ja Ruotsi sai henkäistä helpotuksesta.

C-lohkon päätöskierroksella torstaina otellaan pelit Ranska-Norja ja Ruotsi-Tshekki. Ruotsia ei enää välisarjasta pudota mikään, mutta kaksi muuta jatkajaa setvitään torstaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.