Ruotsi väänsi voiton Sveitsistä – "Se ei ollut virheetöntä, mutta taistelimme kovaa"

Jääkiekon hallitseva maailmanmestari Ruotsi väänsi Sveitsistä 4–3-voiton MM-kisojen B-lohkon ottelussa Bratislavassa. Voittomaalista vastasi Ruotsin kapteeni Oliver Ekman-Larsson, jonka terävä kuti vei kiekon verkkoon päätöserässä vain reilu minuutti Sveitsin tekemän 3–3-tasoituksen jälkeen.

Sveitsi aloitti Ruotsia vahvemmin, ja maan nopeat hyökkäykset kahdella yhtä vastaan panivat kokeneen ruotsalaisvahdin Henrik Lundqvistin testiin. Sveitsin Sven Andrighetto onnistui saamaan kiekon Lundqvistin taakse jo ajassa 4.09.

–  Todella kova rutistus meiltä. Se ei ollut virheetöntä, mutta taistelemme tosi kovaa, sanoi Ruotsin valmentaja Rikard Grönborg.

Voiton ansiosta Ruotsilla on edelleen mahdollisuus nousta B-lohkon kärkeen. Venäjä johtaa B-lohkoa 15 pisteellä. Ruotsilla, Sveitsillä ja Tshekillä on kullakin 12 pistettä. Seuraavaksi Ruotsi pelaa Latviaa vastaan maanantaina. Tiistaina on vastassa Venäjä, joka on voittanut kaikki viisi otteluaan.

A-lohkon ottelussa Slovakia murskasi Britannian maalein 7–1. MM-isäntäjoukkue avasi maalihanat heti kättelyssä kun Andrej Sekera ja Tomas Tatar heiluttivat verkkoa muutaman sekunnin sisään ottelun kolmannella peliminuutilla. Britannian ainoan maalin teki Mike Hammond avauserän lopulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.