Ryan Getzlaf: Paljon pr-puhetta ja yksi murjaisu

Jääkiekon lilliputtien mukana olo A-sarjan MM-kisoissa on ikuinen keskustelun aihe. Melkoisen supermiehistön jalkeille saanut isäntämaa Kanada on pelannut toistaiseksi Sloveniaa ja Latviaa vastaan.

Maaliero on musertava 12-1, kun Slovenia kaatui 5-1 ja Latvia 7-0. Ennen Slovenia-ottelua Kanada jätti aamujäät väliin ja tuntui muutenkin olevan liikkeellä turistivaihteella. Silti joukkue oli täydellisen ylivoimainen. Latviaa vastaan Kanada on oli liikkeellä astetta terhakammalla jalalla – ja oli vielä ylivoimaisempi.

Pelimies kuitenkin kunnioittaa vastustajaa aina sen verran, ettei lauo lilliputeistakaan totuuksia. Ainakaan julkisesti.

-On tärkeää saada nämä maat mukaan jääkiekkoon. Joukkueet kehittyvät vuosi vuodelta ja sekä Slovenia että Latvia olivat jo nyt ihan varteen otettavia vastustajia, Kanadan kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Anaheimin keskushyökkääjä Ryan Getzlaf sanoo.

Sanat ovat kuin jääkiekko-pr:n oppikirjasta. Täyttä helinää, oikeaoppista perusjargonia.

Siis hyväksytään ne. Mutta kyllä kai nuo matsit aika helppoja kuitenkin olivat?

-Eivät ne olleet. En sano ikinä mitään ottelua helpoksi. Latvia-matsikaan ei ollut niin selvä peli kuin numerot antavat ymmärtää, Getzlaf väittää pokkana.

Selvä. Antaa olla. Siirretään katseet USA-otteluun.

Rasvainen, vanha mies

Tiistaina pelattava Kanada-USA on näiden Halifaxin lohkojen ensimmäinen oikea jääkiekko-ottelu. Se on täällä myös ensimmäinen loppuunmyyty matsi. 10 500 katsojaa vetävä Metro Centre tulee olemaan turvoksissa.

-Kisafiilis on ollut hyvä jo ennen tätä, mutta nyt on luvassa todella hieno ilta. USA:lla on nuori, nopea ja taitava joukkue, Getzlaf kehuu.

Myös USA selviytyi Sloveniasta ja Latviasta melko vaivattomasti. Kahden ottelun jälkeinen maaliero on 9-1. Jenkkien materiaali ei ole Kanadan tasoa, mutta Stanley cup –voittaja John Tortorellan johtama ryhmä lyö tiistaina varmasti kaiken likoon.

Suomen Kanada kohtaa todennäköisesti ensi maanantaina jatkolohko F:n ottelussa. 23-vuotias Getzlaf on pelannut koko kolmevuotisen NHL-uransa Anaheimissa ja kun puhe kääntyy seurakaveri Teemu Selänteen kotimaahan, heittäytyy Getzlaf hetkeksi levottomaksi.

-Finland? Teillähän on se yksi rasvainen, vanha mies mukana, Getzlaf murjaisee 37-vuotiaaseen Selänteeseen viitaten.

-Suomella on kova porukka. Teemun lisäksi siellä paljon muitakin hyviä pelaajia ja erittäin hyvä maalivahti, Niklas Bäckström, Getzlaf suitsuttaa.

-En ole koskaan pelannut Teemua vastaan. Siitä tulee hauskaa, mies uskoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.