SM-liigan erotuomarijohtaja valvoo MM-finaalin tuomarit - Eiliset kohuviheltäjät jatkavat

Roman Gofman ja Oliver Gouin pääsivät finaaliin asti, vaikka katsoivat rumaa huitaisua osittain läpi sormien.

MM-kisojen pudotuspelivaiheessa suomalaistuomareille on jaettu runsaasti vastuuta. Päätuomareista Aleksi Rantala päätti kisaurakkansa Venäjä-Kanada puolivälierään, Mikko Kaukokari puolestaan tuomitsi Kanada-Sveitsi välierän sekä Yhdysvallat-Kanada -pronssiottelun.

Linjatuomareista Hannu Sormusen viimeiseksi otteluksi jäi Rantalan tavoin Venäjä-Kanada. Sakari Sormunen sen sijaan päätti kisansa pronssiotteluun.

Ruotsi-Sveitsi -finaalin erotuomarivalvojana toimii SM-liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn. Jyväskyläläinen Rönn vihelsi itse aikoinaan seitsemät MM-kisat.

Finaalin päätuomarit ovat samat kuin kohua herättäneessä Ruotsi-Yhdysvallat -välierässä. Roman Gofman ja Oliver Gouin tuomitsivat jenkkihyökkääjä Johnny Gaudreaulle kaksiminuuttisen tilanteesta, jossa hän huitaisi mailallaan rumasti ruotsalaispuolustaja Hampus Lindholmia yläselkään.

Ulosajon arvoisesta tempusta ei myöskään tuomittu pelikieltoa jälkikäteen ja Gaudreau pelasi pronssiottelussa. Edellä mainitun välierän erotuomarivalvoja oli niin ikään suomalainen, ex-liigatuomari Jukka Pakaslahti.

MM-kisojen tuomaritoiminnasta vastaa viime kädessä IIHF:n erotuomarijohtaja Konstantin Komissarov. 61-vuotias venäläinen jää tänä vuonna eläkkeelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.