Saksa vyöryi voittoon Slovakiasta

Yritteliäästi ja ennakkoluulottomasti pelannut Saksa päihitti Slovakian jääkiekon MM-kisojen C-alkulohkon kamppailussa 4-2 (2-0, 1-1, 1-1). Mannheimin hyökkääjä Michael Hackert iski Saksalle kaksi maalia.

Voitto oli Saksalle riemukas, sillä joukkue on asettanut ykköstavoitteekseen putoamissarjan välttämisen.

- Olimme Suomea vastaan hieman hermostuneita, nyt pelasimme paremmin. Meillä on hyvä joukkue ja voimme olla ylpeitä tästä voitosta, sanoi Saksan kapteeni Marco Sturm.

Slovakia ei ole aivan parhaassa terässään, koska joukkueen iskukykyä on verottanut monen NHL-pelaajan kieltäytyminen MM-kutsusta.

- Vauhtia puuttuu, koska meillä ei ole parhaita pelaajiamme täällä, totesi Slovakian päävalmentaja Julius Supler.

Saksan suurin tähti, Boston-hyökkääjä Sturm avasi maalihanat Slovakiaa vastaan avauserässä. Sturm nosti rystyltä ylivoimaosuman Florian Buschin syötöstä. Ensimmäisessä erässä Saksan paidassa osui maaliin myös Stefan Ustorf.

- Oli tärkeää saada eroa heti alussa, Sturm kertasi.

Dennis Seidenbergilla oli tuhannen Kanadan dollarin paikka lisätä Saksan johto jo 3-0:aan avauserän lopussa, mutta Carolina-pakki suti kiekon yli maalin.

Toisessa erässä Slovakia kavensi 1-2:een, mutta Hackert vei joukkueensa lopulta 4-1-voittoon.

C-lohkossa Suomella on viisi pistettä, Saksalla ja Slovakialla on kolme pistettä. Norja on lohkon viimeisenä yhdellä pisteellään.

Lohkossa pelataan vielä keskiviikkona ottelut Suomi-Slovakia ja Norja-Saksa.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.