Saksan Busch välttyi pelikiellolta MM-kiekossa

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ei aseta saksalaispelaaja Florian Buschia pelikieltoon meneillään olevassa MM-turnauksessa. Buschia vaati pannaan Maailman antidopingneuvosto Wada.

Saksan mestaruuden voittaneen Eisbären Berlinin Busch, 23, kieltäytyi antamasta dopingtestinäytettä 6. maaliskuuta. Hän muutti mielensä muutamia tunteja myöhemmin ja antoi negatiivisen näytteen. Busch sai niskuroinnistaan myöhemmin Saksan liigalta 5 000 euron sakot. Wada puuttui kisoissa asiaan, kun se koki Saksan jääkiekkoliiton olleen kovin yhteistyöhaluton asian jälkiselvittelyssä.

– Tämän yhteistyöhaluttomuuden takia Wada pyytää IIHF:ää aloittamaan toimenpiteet pelaajaa vastaan ja asettamaan hänet kilpailukieltoon, Wada vaati eilen.

IIHF vetosi päätöksessään siihen, että Saksan jääkiekkoliitto on jo toiminut Buschin tapauksessa asiaan kuuluvalla protokollalla. Busch jäi ilman sen vakavampaa rangaistusta, eikä tästä ole tehty valitusta Saksan antidopingsäännöstön mukaisin keinoin. IIHF:n mukaan asia on siis Saksan sisäinen, eikä kv. liitolla ole valtuuksia puuttua tapaukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.