Saku aloittaa Mikon ketjun laidassa

Kesken Suomi-Norja –ottelun Suomen joukkueen GM Jari Kurri sai mieluisan puhelun. Saku Koivu ilmoitti tulevansa vahvistamaan Leijonien MM-kisamiehistöä. Vanhempi Koivu liittyy joukkueeseen keskiviikkoaamuna.

S. Koivun tulo aiheuttaa melkoista päänvaivaa joukkueen valmennusjohdolle. ryhmässä on nyt kolme ehdotonta huippusentteriä. Mikko Koivu on aloittanut kisat rivakasti ja ollut Suomen paras pelaaja toistaiseksi eikä Olli Jokisenkaan esityksissä ole suurta moittimista.

Jokaisen edellä mainitun pitää käytännössä mahtua kahteen ensimmäiseen ketjuun, mutta sentterin paikkoja niissä on tunnetusti vain kaksi. Kysymys kuuluukin, kuka kolmikosta heitetään laitahyökkääjän tontille.

Päävalmentaja Doug Shedden vahvisti Norja-ottelun jälkeen spekulaatiot, joiden mukaan Saku pelaisi pikkuveljensä Mikon johtaman ketjun oikeassa laidassa.

-Laitetaan little big brother oikeaan laitaan. Nopeana luistelijana Saku sopii paremmin laituriksi kuin Mikko, Shedden kertoi.

-Tämä on siis alustava suunnitelma, en ole vielä jutellut siitä Sakun kanssa. Mikko oli periaatteessa innostunut, olisihan pelaaminen samassa ketjussa MM-kisoissa aika poikkeuksellinen juttu, Shedden arveli.

Koivun veljesten peluuttamista samassa ketjussa siis todennäköisesti kokeillaan. Ellei se viritys ota tulta, eräs vaihtoehto on Olli Jokisen siirtäminen laitahyökkääjäksi. Kuopiolaissoturi ilmoitti, että hänelle kelpaa rooli kuin rooli.

-Leijonalogon puolesta täällä pelataan. Valmentaja päättää, mitä tehdään. Minä olen valmis vaikka keräämään kiekkoja tai täyttämään juomapulloja, jos joukkueen etu sitä vaatii, OJ paalutti.

Suomen seuraava ottelu on Slovakia-kamppailu keskiviikkona. Ottelu alkaa kello 16.30 paikallista aikaa, joten Saku Koivu ehtii olla kaupungissa vain muutamia tunteja ennen ensimmäistä mahdollista ottelua.

-Puhun Sakun kanssa huomenna. Katsotaan millä mielellä mies on. Jos hän haluaa hypätä kaukaloon heti keskiviikkona, on hyvin mahdollista, että jo Slovakiaa vastaan nähdään kaukalossa kaksi Koivua, Shedden sanoi.

Immonen kotimatkalle?

Kun vanhempi Koivu liittyy porukkaan, on Suomen joukkueen Halifaxissa oleva vahvuus jälleen 26 pelaajaa. Laitahyökkääjä Lennart Petrell lähetettiin kotiin sunnuntaina. Kisapassit ovat edelleen leimaamatta maalivahti Karri Rämöllä, puolustaja Sami Lepistöllä sekä keskushyökkääjistä Jarkko Immosella ja Esa Pirneksellä.

Koivun tulon myötä joko Pirnes tai Immonen joutuu kotimatkalle. Todennäköisempi lähtijä on Immonen, sillä Pirnes pystyy tarvittaessa pelaamaan myös laidassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.