Selänne toivotti Saku Koivun tervetulleeksi

Suomen MM-jääkiekkojoukkueen seuratuin pelaaja Teemu Selänne saa huomioarvossa mitattuna kovan haastajan, kun Saku Koivu liittyy Leijoniin. Selänne toivottaa vanhan ketjukaverinsa tervetulleeksi avosylin.

- Olen tosi iloinen, että Saku tulee. Koko joukkue on siitä innoissaan, Selänne tiivisti.

Jalkavamman takia NHL-runkosarjan lopusta ja pudotuspelien alusta osan otteluista väliin jättäneelle Koivulle ei jää paljon aikaa tehdä surutyötä Montrealin karsiutumisesta.

- Kausi on ollut Sakulla pitkä. Hänellä olisi ollut täysi oikeus sanoa MM-kisoille ei, Selänne muistutti.

Moni kiekkojännäri näkisi mielellään veljeksistä vanhemman Koivun ja Selänteen pelaavan samassa MM-ketjussa. Kaksikosta on arvokisoissa tullut ratkaisuihin kykenevä dynaaminen duo.

- Jos katsotaan historiaa, minkälaisia kokemuksia meillä on Sakun kanssa yhdessä pelaamisesta, homma on sujunut tosi hienosti.

Selänne ei vaivaa päätään, mille pelipaikalle Koivu MM-kaukalossa laitetaan.

- Se on valmentajien ongelma. Siitähän heille palkka maksetaan.

- Olen iloinen, jos saan pelata Sakun kanssa. Jos en, täällä on kyllä hyviä pelimiehiä samaan kentälliseen.

Selänne on pelannut kaksi ensimmäistä MM-peliä Olli Jokisen johtaman hyökkäysketjun oikealla laidalla. NHL:n Floridassa pelaavat Jokinen ja toinen laitamies Ville Peltonen ovat vanhoja ketjukavereita ennestään, mutta Selänteen räjähtävä lähtönopeus ei tule täysin hyödynnettyä Jokisen ketjussa.

- Olli ja Saku ovat keskushyökkääjinä ihan erilaisia. Saku on enemmän perinteinen pelintekijä, Olli taas rakentaa itselleen mielellään maalipaikkoja, Selänne vertasi.

Jarkko Immonen väistyi Saku Koivun tieltä