Shedden helpottunut Selänteen päätöksestä

Yksi pelaaja keräsi liki kaiken huomion Suomen MM-jääkiekkojoukkueen keskiviikkoisissa harjoituksissa Halifaxissa. Teemu Selänteen vetovoiman myönsi myös päävalmentaja Doug Shedden.

- Varmaan koko Suomi pomppasi pystyyn, kun tuli tieto, että Teemu liittyy joukkueeseemme. Minäkin muistin häntä iltarukouksissani, Shedden sanoi.

Shedden oli helpottunut 37-vuotiaan Selänteen päätöksestä liittyä Leijoniin.

- Kun ajattelee palveluksia, jotka hän on tehnyt suomalaiselle jääkiekkoilulle... Hän antaa taatusti kaikkensa. Nämähän voivat olla hänen viimeiset arvokisansa.

Selänne kurvaili Halifaxin Metro Centre -hallin jäällä samassa hyökkäysketjussa keskushyökkääjä Olli Jokisen ja laitamies Ville Peltosen kanssa. Oikealta laukova Selänne tuo ratkaisuvoimaa ja ennen kaikkea vaihtoehtoja Leijonien ylivoimapeliin, joka on kauden EM-sarjassa takellellut.

Olli Jokisen ketju harjoitteli keskiviikkona ylivoimaa siten, että neljäntenä hyökkääjänä erikoistilanteessa pelasi kakkosvitjan keskusmies Mikko Koivu. Tasakentällisin Koivun ketjukaverit lauantain avausottelussa Saksaa vastaan ovat Tuomo Ruutu ja Jussi Jokinen.

- Kahden ensimmäisen hyökkäysketjumme koostumukset ovat selvillä. Kenties lähdemme turnaukseen 20-21 pelaajalla, Shedden mietti.

Valmennusjohto joutuu tiivistämään miehistöä tuntuvasti. Suomen ryhmässä oli Selänteen mukaantulon jälkeen keskiviikkona 26 pelaajaa.

- Pudotamme seuraavan kerran pelaajia luultavasti torstain harjoitusten jälkeen, päävalmentaja suunnitteli.

Lauantaina Saksaa vastaan Suomen maalilla aloittaa Minnesotasta MM-turnaukseen kiirehtinyt Niklas Bäckström.

- Maalivahtivalinta on ollut itsestään selvä ajat sitten, Shedden luonnehti.