Slovakian Bicek: JYP-pelaajilta pitää leikata jalat poikki

Slovakian jääkiekkomaajoukkueen hyökkääjä Jiri Bicek odottaa innolla perjantaista Suomi-ottelua. Alkukaudella Jyväskylän JYPissä kiekkoilleella Bicekillä onkin jo keinot valmiina Suomen kaatoon.

- JYPin miehiltä pitää leikata jalat poikki, Bicek vitsailee.

Bicek tuntee Suomen joukkueesta henkilökohtaisesti JYP-pelaajat Jarkko Immosen, Tuomas Pihlmanin ja Juha-Pekka Hytösen sekä valmentaja Risto Dufvan.

Bicek ehti siirtyä sveitsiläisjoukkue Bieliin ennen JYPin SM-kultajuhlia, mutta oli silti vahvasti mukana keskisuomalaisten riemussa.

- Seurasin ratkaisuottelua internetistä, ja JYP-pelaajat soittivat minulle heti pelin jälkeen. Se oli mahtavaa, pääsin vähän juhlatunnelmaan mukaan, Bicek kertoo.

- Suomi asuu MM-kisojen aikana samassa hotellissa kuin me. Kävin tietysti vielä onnittelemassa JYP-miehiä ja juttelemassa heidän kanssaan.

Slovakialla rutkasti parannettavaa

Slovakian pelit ovat sujuneet alakanttiin Sveitsissä. Maa voitti vaivoin Unkarin, mutta hävisi Valko-Venäjälle ja Kanadalle.

- Turnaus ei ole todellakaan edennyt odotusten mukaisesti. Varsinkin tappio rangaistuslaukauskisassa Valko-Venäjälle oli karvas. Nyt yritämme keskittyä hyvin kisojen toiseen osaan.

Bicek, 30, on toistaiseksi ilman tehopisteitä Sveitsin-turnauksessa.

- En ole saanut peliaikaa aivan toiveideni mukaan, mutta jäällä ollessani yritän antaa joukkueelle sataprosenttisen panokseni. Katsotaan, mitä jatkossa tapahtuu. Joka tapauksessa yritän tehdä parhaani, oli roolini sitten mikä tahansa, Stanley cupin New Jerseyssä 2003 voittanut Bicek miettii.

Suomea vastaan Slovakian pitää pelata kurinalaisemmin kuin esimerkiksi Kanada-ottelussa. Vaahteralehtipaitoja vastaan Slovakian viisikkopeli oli ajoittain pahasti sekaisin, mikä aiheutti jäähyjä ja takaiskumaaleja.

- Se on selvää, että meidän pitää esittää parastamme, jos aiomme voittaa Suomen, Bicek toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.