Suomelle maukas voitto – Koivusta ei uutta tietoa

Suomen jääkiekkomaajoukkueen MM-kisaurakka jatkui perjantai-iltana ottelulla Venäjää vastaan. Leijonat nappasi tasaväkisestä ottelusta lopulta komean ja arvokkaan voiton. Suomen voittolukemat kirjattiin värikkäiden vaiheiden jälkeen 3–2 (1–0, 2–1, 0–1).

Suomi siirtyi ottelussa nopeasti johtoon. Avausmaalin iski ykkösketjun sentteri Petri Kontiola, joka pääsi niittaamaan ajassa 03:22 lähietäisyydeltä. Raju lyöntilaukaus painui komeasti Venäjän maalin ylänurkkaan.

Suomen esitys avauserässä oli muutenkin vahva. Valkopaitainen Leijona-ryhmä oli selvästi sisuuntunut USA-tappiostaan, eikä se pelännyt haastaa nimivahvaa Venäjää niin kiekollisesti kuin fyysisesti.

Avausmaalin lisäksi Suomella oli myös muutamia kelpo maalipaikkoja. Muun muassa Janne Pesonen pääsi ohjaamaan maalin edestä Juuso Hietasen laukauksen ylivoimalla. Kontiolan osumaa lukuun ottamatta avauserä ei maaleja tuottanut.

Ykkösketju iski kahdesti

Ottelun toisen erän alkuhetkillä Venäjä pääsi pelaamaan ylivoimaa, eikä joukkue jättänyt hyödyntämättä mahdollisuuttaan. Alexander Radulov pääsi tuikkaamaan maalin kulmalle pompanneen irtopalan puolityhjään Suomen maaliin.

Hieman ennen toisen erän puoliväliä Suomi siirtyi ottelussa taas johtoon. Osumasta vastasi jälleen, kukapa muukaan, Kontiola. Tällä kertaa "Konna" ohjasi komealla tavalla Sami Lepistön laukauksen Venäjän reppuun. Kiekko painui jälleen yläpesään.

Suomi lisäsi toisen erän lopulla johtoaan, kun joukkueen ykkösketju onnistui taas maalinteossa. Tällä kertaa maalin niittasi Juhamatti Aaltonen. Aaltonen pääsi vetämään ylivoimalla suoraan syötöstä, kun Pesonen tarjosi namupassin maalin kulmalle.

Venäjä painoi päälle

Ottelun kolmannessa erässä Venäjä painoi hurjasti päälle. Se onnistui myös kavennuksessaan ottelun päätöshetkillä, kun Ilja Kovaltschuk osui Venäjän pelatessa jo ilman maalivahtia.

Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty ja Suomi pääsi juhlimaan riemukasta voittoa.

Venäjä-voitollaan Suomi teki paluun voittokantaan, sillä edellisessä ottelussaan Leijonat oli hävinnyt USA:lle 1–4.Venäjälle tappio oli puolestaan toinen peräkkäinen, kun myös Ranska nöyryytti itänaapurin tähtisikermää.

Leijonat nousi voitollaan myös Helsingissä pelattavan alkulohkon piikkipaikalle. Suomen seuraava ottelu on jo lauantaina, jolloin vastaan asettuu Itävallat.

Suomen valmennusjohto ilmoitti, että se yrittää houkutella kisoihin mukaan Minnesotassa NHL-kautensa päättäneen Mikko Koivun. Koivun tilanteesta ei ollut kuitenkaan vielä perjantai-iltana uutta tietoa.

Suomen maalilla lauantain Itävalta-ottelussa pelaa Joni Ortio.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Leijonien kovanaama: "Primadonna on kova luonne"

Jalonen: "Nyt olivat perseet alhaalla täydet 60 minuuttia"

Kontiola: "Pessi on tempperamenttinen lappalainen"