Surkea Venäjä sooloillen ulos kisoista

Jos joku sai kevään ensimmäisen MM-puoliväliern tulosvedon kiinni, voi hän onnitella itseään isolla kädellä. Se oli toki tiedossa, että nuori ja hyvin liikkuva USA pystyy haastamaan Venäjän sooloilijat, mutta tällaista teurastusta tuskin kukaan osasi kuvitella. Venäjä otti käkättimeen viidellä maalilla ja täysin ansaitusti.

Koko turnauksen vain ja ainoastaan omaan pussiin pelanneet Aleksander Radulov ja Ilja Kovaltshuk olivat todella pahasti kuutamolla. Näistä vielä kelvottomampi oli Radulov. Tuittupään peliä kuvasti parhaiten USA:n alivoimalla iskemä 5-2 -osuma. Radulov lahjoitti kiekon hyökkäyssinisellä Ryan Carterille, joka polkaisi iskemään kiekon häkkiin. Radulov ei edes yrittänyt paikata virhettään.

Vain hieman ennen Carterin maalia eilen kisakaupunkiin saapunut Aleksander Ovetshkin oli kaventanut 2-4:ään navakalla rannelaukauksella. Takaa-ajoon oli kaikki saumat, kun pelikellossa oli vielä 18 minuuttia tähteellä. Radulov päätti kuitenkin huuhtoa kisat viemäristä alas.

Pienen pieniä valonpilkahduksiakin näkyi, esimerkiksi nelosketju Aleksander Svitov-Denis Kokarev-Sergei Soin pelasi ajoittain hyvinkin mallikkaasti. Se ei kuitenkaan riitä mihinkään, kun johtotähdet neppailevat yöpaita päällä.

No, se Venäjän lyttäämisestä. USA:n esitys oli jämäkkä ja jenkit jahtaavat tosissaan finaalipaikkaa, jopa mestaruutta.

-Kahdeksan maalia Venäjän verkkoon! Tiesimme, että pystymme haastamaan heidät, mutta tämä oli aivan käsittämätöntä. En osaa selittää tätä, USA:n 2-0 -osuman värkännyt TJ Oshie sanoi.

Päävalmentaja Joe Sacco oli luonnollisesti myös tyytyväinen.

-Pelasimme kurinalaisesti ja hyödynsimme maalipaikat tehokkaasti. Lisäksi maalivahti John Gibson otti kiekkoja kiinni silloin, kun sitä tarvittiin, Sacco totesi.

-Mutta töitä on vielä tehtävänä. Tulimme tänne sillä ajatuksella, että pelit jatkuvat Tukholmassa ja näin tapahtui, Sacco lisäsi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

USA:n uunissa häärii sensaatiovahti - "En tiedä historiasta"

"They did something wrong", tuumasi Venäjän valmentaja tähdistään

Sveitsi passitti Tshekin ulos kisoista