Sveitsin unelma säpäleiksi rajulla tavalla – "Vaikea nähdä isoa kuvaa"

Sveitsin tähtipuolustaja Roman Josi todisti jo toista MM-finaalitappiota Ruotsille.

Sveitsin kiekkoilu on tehnyt vahvaa nousua jo pitkään. Se oli MM-finaalissa ensimmäisen kerran viisi vuotta sitten ja esimerkiksi tällä kaudella NHL:ssa pelasi jo viisitoista käkikellomaan miestä.

Myös viisi vuotta sitten tuli finaalissa tukkaan Ruotsilta. Tukholmassa 1-5, nyt Kööpenhaminassa vasta voittomaalikisan jälkeen kirvelevästi 2-3.

- Vaikea näitä on verrata- Se ottaa aina koville kun häviää finaalipelin, myös 2013 mukana ollut tähtipuolustaja Roman Josi sanoi.

- Tasainen ottelu. Rankkarikisa on aina 50-50 -tilanne, Josi lisäsi.

Etenkin ratkaisuotteluiden osalta suorastaan häikäisevan turnauksen pelannut maalivahti Leonardo Genoni oli samoilla linjoilla.

- Pettymys on tietysti iso, rankkarikisa on raaka tapa ratkaista näitä pelejä, Genoni sanoi.

Filip Forsbergin voittomaalista hänellä oli selkeä käsitys.

- Olin vähän myöhässä, mutta se oli hyvä laukaus, Genoni totesi.

Sveitsi oli turnauksen positiivisin joukkue ja ilman muuta onnistuja, mutta se ei tunnetusti tappion hetkellä juuri lämmitä.

- Isoa kuvaa on nyt aika vaikea nähdä, mutta pelasimme hyvän turnauksen. Suomea ja Kanadaa vastaan puolustimme hyvin ja olimme tehokkaita. Mutta pettymys on nyt päällimmäisin tunne, kuului arvio.

Seuraavaksi oli tarkoitus kysyä, joko Sveitsin voi sanoa nousseen top 6 -kiekkomaiden Suomen, Ruotsin, Kanadan, Venäjän, Tshekin ja Yhdysvaltain rinnalle - tai kenties jopa Tshekin ohi. Sveitsin noheva mediapäällikkö kuitenkin nappasi Genonia hihasta raahasi lupsakan oloisen maalivahdin kohti pukukoppia.

Isojen elkeet ainakin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kultainen suihku peitti taas Tre Kronorin alleen – "Kyllä tästä vielä bileet saadaan"

Kolumni: Ehkä jääkiekon MM-kisoilla on sittenkin toivoa – ja paikkansa