Tanska yllätti jälleen MM-kaukalossa

Tanska jatkaa yllätyksiään jääkiekon Saksan MM-turnauksessa. Suomen avausottelussaan voittanut Tanska kukisti nyt Kölnissä Yhdysvallat 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0) ja varmisti D-alkulohkossa jatkopaikan MM-välisarjaan.

Voittomaalin teki jatkoajalla puolustaja Stefan Lassen, joka iski kiekon maaliin läheltä rystyltä, kun USA:n maalivahti Scott Clemmensen haroi torjuntansa jälkeen tyhjää. Pelikello näytti 62.04.

Tanska pörräsi varsinkin ensimmäisessä erässä energisesti. Maali vain jäi puuttumaan.

Lars Ellerin ennen toisen erän puoliväliä ylivoimalla ampuma avausmaali tarjosi muistuman lauantaisesta Suomi-pelistä, mutta tanskalaisilo jäi vain runsaan kolmen minuutin mittaiseksi. Lauri Korpikosken joukkuetoveri NHL:n Phoenixista, puolustaja Keith Yandle kuittasi 1-1:een niin ikään ylivoimaosumalla.

USA hallitsi toista erää selvästi, kuten maalilaukaukset 17-5 osoittavat. Tanska oli kuitenkin lähellä 2-1-johtomaalia, kun kiekko kilahti hyökkääjä Mads Christensenin laukauksesta tolppaan. Tanska oli kolmannessa erässä taas mukana pelissä.

D-alkulohkon kärjessä ennen maanantain iltaottelua Saksa-Suomi on Tanska on viidellä pisteellä, Saksalla on kolme pistettä, USA:lla kaksi, ja Suomi on nollilla. Suomen jatkopaikka ratkeaa keskiviikon ottelussa USA:ta vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.