Tanskan kapteeni Damgaard povaa lisää yllätysvoittoja

Jääkiekon MM-kisoissa säväyttänyt Tanska osoitti viimeistään voitokkaassa USA-ottelussa, että lajin suurmaiden on syytä ottaa se vakavissaan.

Ennen MM-turnausta Tanskaa povattiin jälleen jämäsijoille. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Tanska pistää jääkiekon kestomenestyjät tulevaisuudessa entistäkin ahtaammalle.

- Tuntuu siltä, että pystymme nyt todella haastamaan isommat jääkiekkomaat, iloitsee joukkueen kapteeni Jesper Damgaard.

Saksan MM-jäillä Tanska on lyönyt jo Suomen ja USA:n. Suoritusta ei voi väheksyä, vaikka Suomi ja USA pelaavatkin nyt hieman tavallista kokemattomammilla joukkueilla.

Suurimpana syynä yllätysvoittoihin puolustaja Damgaard pitää Tanskan kiekollisen pelaamisen parantumista.

- Pystymme pitämään kiekkoa entistä paremmin, kontrolloimaan sitä ja luomaan hyökkäyksiä. Uskallamme pelata, emmekä vain keskity puolustamiseen, Damgaard ruotii.

- Pelaamisemme kehittymiseen on vaikuttanut suuresti se, että tanskalaisia pelaajia pelaa nykyään paljon esimerkiksi Ruotsissa ja Pohjois-Amerikassa, Damgaard selvittää.

Saksan MM-kisoissa Tanskalla on yhteensä 14 pelaajaa, jotka kiekkoilevat muualla kuin kotimaansa sarjassa. Sokerina pohjalla ovat NHL-hyökkääjät Peter Regin, 24, ja Frans Nielsen, 26. Kokenut Damgaard, 35, saa itse palkkansa ruotsalaisesta Malmöstä, joka pelaa Allsvenskanissa Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Ei syytä kellutteluun

Kapteeni Damgaard muistuttaa osuvasti, että syytä menestyksessä kellumiseen ei riemukkaista voitoista huolimatta ole. Tanskan viimeinen alkulohkopeli keskiviikkona Saksaa vastaan ei olekaan punanutuille mikään läpihuutojuttu. Damgaard myöntää auliisti, että Saksa on Tanskalle yhä vaikea vastustaja.

- Itseluottamuksemme on noussut, mutta Saksa-ottelusta ei tule tälläkään kertaa helppo.

Viime vuoden MM-kisoissa Tanska päihitti Saksan karsintasarjassa 3-1.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.