Testipelejä tosimielessä

Testipelejä tosimielessä. Sitä ovat Suomen alku- ja jatkolohkopelit jääkiekon Saksan MM-turnauksessa.

Varsinkin Suomen D-alkulohko on esileikkiä siitä, mitä tuleman pitää kisa-arvosanan ratkaisevassa seitsemännessä turnausottelussa, MM-puolivälierässä.

- Tavoitteena on, että rakennamme joukkuetta rauhallisesti, jotta se on parhaimmillaan seitsemännessä pelissämme, päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi torstaina Suomen ensimmäisten jääharjoitusten jälkeen.

Jalosen ensimmäiset MM-kisat vuosi sitten Leijonien päävalmentajana päättyivät puolivälierissä häviöön USA:ta vastaan. Nyt moisen toistuminen tuntuisi rankalta takaiskulta.

- Tietysti lähdemme siitä, että voitamme alku- ja jatkosarjassa niin monta ottelua, että selviydymme pudotuspeleihin, Jalonen tarkensi.

Suomi aloittaa MM-turnauksen Kölnissä lauantaina Tanskaa vastaan.

Joukkuepeliä

Vancouverissa Suomen vaikeuksien jälkeen olympiapronssille luotsannut Jalonen luottaa Saksassa pelaavaan miehistöönsä lujasti. Yhdeksällä MM-ensikertalaisella höystetystä ryhmästä huokuu sopivasti kokemusta ja nuoruutta.

- Jotenkin sen tuoreuden aisti, kun pelaajat kokoontuivat ensimmäiselle MM-leirille kolme viikkoa sitten. Ilmapiiri on pirun hyvä, ryhmässä on tekemisen meininkiä.

Jalonen on halunnut valita MM-Saksaan joukkueen isolla J:llä. Monenlaisiin pelillisiin rooleihin taipuvat pelaajat kirittävät toisiaan hyvässä hengessä.

- Ei kiinnitetä huomiota siihen, kenellä on kahden ottelun jälkeen tehot 0+0. Tuollaisissa tilanteissa moni pelaaja menee paniikkiin, jos hänen nimeään ei sen jälkeen löydy kokoonpanolistoilta.

Jalonen ja muu valmennusjohto leimauttaa kenttäpelaajista seitsemän puolustajan ja 13 hyökkääjän kisapassit. Mahdollisista NHL-vahvistuksista tarkkailussa on enää hyökkääjä Valtteri Filppula, jonka kausi Detroitin riveissä uhkaa päättyä pudotuspelien toisella kierroksella San Josea vastaan.

- Hänenkin tulonsa on epätodennäköistä, Jalonen uskoo.

Käynnistysongelmia

Leijonien lentomatkaa keskiviikkona Helsingistä Kölniin eivät häirinneet islantilaiset tulivuoret, mutta maan päällä tuli heti alkumetreillä näpäytys.

MM-joukkueen startti myöhästyi Helsinki-areenan takapihalla lähes puoli tuntia, kun lentokenttäbussi ei tahtonut käynnistyä. Hätiin tuli varabussi, jota ei kuljetukseen lopulta tarvittu.

- Yritettiin bussia työntämälläkin käyntiin. Se virkosi, kun saatiin virtaa toisesta bussista kaapeleilla.

Suomen joukkue ilmoittaa Tanskaa vastaan pelaavan maalivahdin perjantaina. Vahva ehdokas ykkösvahdiksi on Nashvillen Pekka Rinne.