Testipelejä tosimielessä

Testipelejä tosimielessä. Sitä ovat Suomen alku- ja jatkolohkopelit jääkiekon Saksan MM-turnauksessa.

Varsinkin Suomen D-alkulohko on esileikkiä siitä, mitä tuleman pitää kisa-arvosanan ratkaisevassa seitsemännessä turnausottelussa, MM-puolivälierässä.

- Tavoitteena on, että rakennamme joukkuetta rauhallisesti, jotta se on parhaimmillaan seitsemännessä pelissämme, päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi torstaina Suomen ensimmäisten jääharjoitusten jälkeen.

Jalosen ensimmäiset MM-kisat vuosi sitten Leijonien päävalmentajana päättyivät puolivälierissä häviöön USA:ta vastaan. Nyt moisen toistuminen tuntuisi rankalta takaiskulta.

- Tietysti lähdemme siitä, että voitamme alku- ja jatkosarjassa niin monta ottelua, että selviydymme pudotuspeleihin, Jalonen tarkensi.

Suomi aloittaa MM-turnauksen Kölnissä lauantaina Tanskaa vastaan.

Joukkuepeliä

Vancouverissa Suomen vaikeuksien jälkeen olympiapronssille luotsannut Jalonen luottaa Saksassa pelaavaan miehistöönsä lujasti. Yhdeksällä MM-ensikertalaisella höystetystä ryhmästä huokuu sopivasti kokemusta ja nuoruutta.

- Jotenkin sen tuoreuden aisti, kun pelaajat kokoontuivat ensimmäiselle MM-leirille kolme viikkoa sitten. Ilmapiiri on pirun hyvä, ryhmässä on tekemisen meininkiä.

Jalonen on halunnut valita MM-Saksaan joukkueen isolla J:llä. Monenlaisiin pelillisiin rooleihin taipuvat pelaajat kirittävät toisiaan hyvässä hengessä.

- Ei kiinnitetä huomiota siihen, kenellä on kahden ottelun jälkeen tehot 0+0. Tuollaisissa tilanteissa moni pelaaja menee paniikkiin, jos hänen nimeään ei sen jälkeen löydy kokoonpanolistoilta.

Jalonen ja muu valmennusjohto leimauttaa kenttäpelaajista seitsemän puolustajan ja 13 hyökkääjän kisapassit. Mahdollisista NHL-vahvistuksista tarkkailussa on enää hyökkääjä Valtteri Filppula, jonka kausi Detroitin riveissä uhkaa päättyä pudotuspelien toisella kierroksella San Josea vastaan.

- Hänenkin tulonsa on epätodennäköistä, Jalonen uskoo.

Käynnistysongelmia

Leijonien lentomatkaa keskiviikkona Helsingistä Kölniin eivät häirinneet islantilaiset tulivuoret, mutta maan päällä tuli heti alkumetreillä näpäytys.

MM-joukkueen startti myöhästyi Helsinki-areenan takapihalla lähes puoli tuntia, kun lentokenttäbussi ei tahtonut käynnistyä. Hätiin tuli varabussi, jota ei kuljetukseen lopulta tarvittu.

- Yritettiin bussia työntämälläkin käyntiin. Se virkosi, kun saatiin virtaa toisesta bussista kaapeleilla.

Suomen joukkue ilmoittaa Tanskaa vastaan pelaavan maalivahdin perjantaina. Vahva ehdokas ykkösvahdiksi on Nashvillen Pekka Rinne.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.