Tshekin tähtipelaaja Voracek uskoo tietävänsä, miten Suomi kaatuu

Voracekin mukaan Tshekin kiekollinen peli perustuu pitkälti nopeuteen.

Ranskan nöyryyttämäksi jääkiekon MM-kisoissa joutunut Suomi kohtaa tänään Tshekin. B-lohkon ottelu alkaa kello 21.15 Suomen aikaa.

Tshekin tähtipelaajiin kuuluu Philadelphia Flyersin taitava ja isokokoinen NHL-hyökkääjä Jakub Voracek. Hän uskoo tietävänsä, miten Suomi nujerretaan.

– Suomella on hyviä luistelijoita. Heitä vastaan täytyy pelata maltilla eikä sortua virheisiin. Toivottavasti onnistumme puolustuksellisesti niin kuin edellisessä ottelussa Valko-Venäjää vastaan, Voracek sanoi.

Ainakin aiemmissa MM-otteluissa Tshekki on karvannut hanakasti ja painostanut vastustajiensa puolustajia hyökkäyspäässään. Voracek sanoo, että malttiakin pitää olla, mutta hänen mukaansa Tshekin kiekollinen peli perustuu pitkälti nopeuteen.

– Nämä ovat joukkueemme suurimpia valtteja, Voracek selvitti.

"Suomen nuorten kanssa oltava tarkkana"

Suomen kiekkoliigassakin pelannut tshekkihyökkääjä Michal Birner arvioi tietävänsä, mitä Leijonilta on illalla odotettavissa.

– Suomen pelitapa on tiedossa. Se on ainakin varmaa, että he puolustavat todella tarkasti. Se on se pelityyli, josta Suomen päävalmentaja pitää. Hän toteutti samaa pelitapaa jo Kärpissä ja jatkaa samoilla linjoilla maajoukkueessa, Birner tuumi Lauri Marjamäestä.

– Suomi on kokonaisuudessaan puolustuksellisesti vahva, ja lisäksi sillä on muutamia lahjakkaita nuoremman polven pelaajia, joiden kanssa pitää olla tarkkana, Birner jatkoi.

Tshekillä on MM-kisoissa koossa rutinoitunut joukkue, jonka kärkipelaajina viilettävät Voracekin lisäksi Montreal Canadiensin kokenut Tomas Plekanec sekä Philadelphian kovaotteinen puolustaja Radko Gudas. Hän on JYPissä aikoinaan pelanneen Leo Gudasin poika.