Turha koittaa, Kanada voittaa - Tosissaan, mutta ei vakavasti

Jääkiekon emämaa jahtaa Kölnissä kolmatta peräkkäistä maailmanmestaruuttaan.

ASETELMA: Ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö finaalissa kohtaisi tämän turnauksen selkeästi parhaat joukkueet. Ruotsin peli köhähteli alkuun, mutta mutta loksahti sittemmin uomiinsa. Välierä leijonia vastaan näytti sen, että Tre Kronorilla on kasassa harvinaisen tyly rutinoituneiden ammattilaisten ryhmä.

Samaa voi toki sanoa myös Kanadasta. Sille sattui alkulohkossa yksi ohipeli Sveitsiä vastaan ja välierässä se oli aikansa vaikeuksissa välierässä Venäjän kanssa, mutta muuten meno on ollut äärimmäisen vakuuttavaa. Päävalmentaja Jon Cooper on puhaltanut laadukkaaseen pelaajamateriaaliinsa rennonletkeän, mutta päättäväisen hengen.

Kanadan MM-meiningistä voinee käyttää ilmaisua tosissaan, mutta ei vakavasti. Yksilötaitoa on vaikka muille jakaa, mutta porukka pelaa nimenomaan joukkueena. Nate MacKinnonin kaltaiset nuoret hurjat mättävät pisteitä, kokeneemmat veijarit säestävät taustalla.

Ruotsin ykkösase on ilman muuta sen pakkikalusto, kuten välierässä Suomea vastaan nähtiin. Tahmeasti pyörinyt ylivoima loksahti sekin kohdilleen yhdennellätoista hetkellä. Leijonia vastaan Tre Kronorilla oli kolme ylivoimatilannetta, joista se takoi kaksi maalia.

Toimivaa ylivoimaa Ruotsi tarvitsee myös finaalissa.

ARVIO: Tasainen vääntö, jossa tulivoimaista ja pelinopeaa Kanadaa voi pitää suosikkina. Peli tuskin kuitenkaan repeää kovin pahasti mihinkään suuntaan ja voitosta pelataan loppuun asti. 3-2 Kanadalle.

SEURAA HEITÄ: Ryan O'Reilly alkaa jo kuulua kalustoon MM-kisoissa. Buffalon hyökkääjä on mukana nyt viidettä kertaa ja plakkarissa on kaksi mestaruutta. Vikkeläjalkainen asennepelaaja napautti välierässä Venäjän verkkoon Kanadan 3-2 -voittomaalin ja on naputellut tässä turnauksessa napakat 5+3=8 pistettä.

Nicklas Bäckström saapui Tre Kronorin avuksi kesken kisojen Washingtonin pudottua Stanley cupin playoffista. 29-vuotias hyökkääjä ryhtyi saman tien Ruotsin hyökkäyspelin kapellimestarksi ja on takonut neljään otteluun 2+4=6 pistettä. Yli seitsemänsadan NHL-ottelun ja -pisteen mies on paljon vartijana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.