Videot: Työmiehet osuivat tärkeisiin paikkoihin - "Perkele laitetaan se sinne häkkiin!"

Veli-Matti Savinainen avasi leijonien hanat, Markus Hännikäinen iski lopullisen niitin.

Uransa ensimmäisen MM-kisamaalin Slovenian verkkoon 5-2 -voitossa iskenyt Markus Hännikäinen oli taiston tauottua kriittisellä, mutta hännikäismäisen positiivisella mielellä.

- Voitto oli tärkein, siitähän tässä pelataan. Aika paljon helpompi on pariin välipäivään lähteä, kun on voitto alla, lopullisesti sloveenien niskat taittaneen 4-2 -osuman laukonut Hännikäinen tuumasi.

 

- Ei saatu sillä tavalla pitkiä hyökkäyksiä aikaiseksi kuin oli tarkoitus. Siinä pystytään parantamaan. Vastustaja pelasi todella tiivistä puolustuspeliä, se oli sellainen viiden miehen linja, hän lisäsi.

Lätkälilliputti Slovenia harasi pitkään vastaan ja leijona puristi maalipaikoissa mailaa rystyset valkoisina.

- Kun päästiin hyökkäyspäähän, saatiin kyllä paikkoja aikaiseksi. Viimeistely vaan on ontunut koko turnauksen, Hännikäinen näki.

- Uskon, että tämä avasi paljon peliä. Ehditään perjantain treeneissä hioa asioita ja ollaan varmasti seuraavassa pelissä parempia, hän huomautti.

"Ettei vain huitaista"

Veli-Matti Savinainen pommitti ylänurkkalämärillä leijonien 1-1 -tasoituksen toisen erän alussa. Se avasi hiljalleen pellit, vaikka tämänkin jälkeen vaikeita hetkiä nähtiin.

 

- Maalinteossa on paljon parannettavaa. Ettei vain huitaista sinne päin, vaan mennään sillä asenteella, että perkele laitetaan se sinne häkkiin, kahdella osumalla Sebastian Ahon kanssa leijonien sisäisen maalipörssin kärkipaikan jakava Savinainen ilmoitti.

- Mutta varmasti antaa itseluottamusta tuleviin koitoksiin.

Sävelet parille välipäivälle, joista tämä ensimmäinen on kokonaan vapaa, olivat selkeät.

- Lepoa ja harjoittelua, ei sen kummempaa. Riemukaari on jo nähty, ehkä Eiffel-torni pitää käydä katsomassa, Savinainen sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Onko leijonakapteeni nyt pelkkä hengenluoja? - "En tiedä"