USA kaatoi vaikean alun jälkeen Itävallan

Nihkeästä alustaan huolimatta Yhdysvallat kaatoi Itävallan selvästi lukemin 6-1 (1-0, 1-1, 4-0) C-lohkon ottelussa jääkiekon MM-kisoissa. Itävalta pyristeli mukana kaksi erää, mutta lopullisesti sen selkäranka katkesi päätöserän alussa Patrick O'Sullivanin 3-1-osumaan. Erää oli pelattu maalin syntyessä vain 25 sekuntia.

Itävaltalaisten kohtaloksi ottelussa koitui runsas jäähyily, sillä joukkue nappasi yhdeksän kaksiminuuttista, joista peräti seitsemän vihellettiin päätöserässä. Yhdysvalloille tuomittiin koko ottelussa vain kolme jäähyä.

Itävallan ainokainen syntyi avauserässä, kun Yhdysvaltojen maalivahti Robert Esche purki kiekon suoraan Markus Peintnerille, joka pääsi laukomaan kiekon tyhjään maaliin. Yhdysvaltojen tehopelaajina kunnostautuivat Matt Niskanen, Keith Ballard ja Dustin Brown, jotka kaikki iskivät pisteet 1+1.

Yhdysvalloilla on kasassa täysi pistepotti kahden ottelun jälkeen. Itävalta ei ole toistaiseksi onnistunut avaamaan pistetiliään, ja maalejakin se on tehnyt vaivaiset kaksi.