USA-pelin ruotsalainen videotuomari hyllytettiin

Kansainvälinen jääkiekkoliitto (IIHF) ilmoitti virallisesti Suomi–Yhdysvallat-ottelun jälkeen, että puolustaja Ville Koistisen tekemä 1–2-kavennusmaali syntyi sivuverkon läpi ja sitä ei olisi pitänyt hyväksyä.

Ottelun venäläiset päätuomarit Vjatšeslav Bulanov ja Aleksandr Poljakov hyväksyivät maalin soitettuaan videotuomarille. Kotikatsomon televisiokuva kuitenkin näytti, että kiekko meni maaliin sivuverkon läpi.

IIHF ilmoitti pelin jälkeen, että videotuomari on hyllytetty lopputurnauksen ajaksi. Savon Sanomien tietojen mukaan kyseessä on ruotsalainen Peter Andersson."Jokin paula voi venyä"

SM-liigan erotuomarijohtaja Arto I. Järvelä arveli mahdollisuutta, että videot eivät olisi toimineet Halifaxin hallissa. Tämän mahdollisuuden hän kuitenkin sulki pois kuultuaan, että videotuomari oli siirretty syrjään.

- Vaikuttaa siltä, että laitteet ovat toimineet, jos joku on hyllytetty.

Järvelän mukaan kiekkoja menee ehjän verkon läpi myös SM-liigassa. Tällaista tapahtuu 1-2 kertaa kaudessa.

- Jokin paula vaan voi venyä, hän selvittää.

SM-liigassa ei kuitenkaan ole tapahtunut sellaista, että tällaisia maaleja olisi hyväksytty, kertoo Järvelä.

Erotuomarijohtajan mukaan jääkiekon sääntökirja on tällaisissa tilanteissa kuitenkin yksiselitteinen, sanoivat videot mitä vain.

- Kun seuraava aloitus on tapahtunut, kaikki edellisellä pelikatkolla kirjattu jää voimaan, olivat ne sitten hyväksyttyjä tai hylättyjä maaleja tai jäähyjä, Järvelä kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Olli ja ”Mallu” pelikiellossa