USA yrittää kirkastaa kilpensä

Jääkiekkoilun MM-kisat kompuroiden aloittaneella Yhdysvalloilla on D-alkulohkon päätösottelussa pelissä paitsi välisarjan jatkopaikka kirkastettavana myös pelillinen kunniansa.

Kaksi ja puoli kuukautta sitten USA rynnisti Vancouverin olympiaturnauksen loppuotteluun Kanadaa vastaan. Olympiakullat korjasi talteen isäntämaa, mutta USA oli kauden aikana voittamillaan 18- ja 20-vuotiaiden maailmanmestaruuksilla todistanut olevansa lajin ehdotonta eliittiä.

Ja nyt MM-Saksassa USA:ta uhkaa karsiutuminen välisarjan jatkopeleistä. Sen on käytännössä voitettava Suomi, jos mielii välttyä joutumasta karsintasarjaan.

- Olympia- ja MM-kisoilla ei ole mitään tekemistä keskenään, koska turnauksissa on eri pelaajat, kapteeni Jack Johnson oikaisi USA:n tiistaisten jääharjoitusten jälkeen.

Vuoden 2005 NHL-varaustilaisuudessa kolmantena viedyn Johnsonin, 23, sanat ovat pieni helpotus suomalaisille. Lienee hyvässä muistissa, kuinka USA Vancouverin olympiavälierässä riepotteli Leijonia.

Yhtä tehoton kuin Suomi

Kölnissä USA on hävinnyt molemmat aiemmat alkulohkopelinsä Saksalle ja Tanskalle jatkoajalla. Joukkuetta vaivaa Suomen tavoin tehottomuus.

- Teimme yhteensä vain kaksi maalia, vaikka paikkoja oli useampaan. Olemme pelanneet kehnosti, kun emme ole pystyneet hyödyntämään maalipaikkoja.

USA:n miehistö ei ole nimekkäimmästä päästä. Monen NHL-pelaajan kieltäytymiset ovat verottaneet iskukykyä.

Los Angeles Kingsissä NHL-pudotuspelien avauskierroksella Vancouverille nöyrtynyt Johnson väittää pelaavansa MM-kisoissa mielellään.

- Kesäloma olisi alkanut turhan aikaisin, jos pelit olisivat päättyneet Kingsin mukana.

Johnson vakuuttaa, ettei isossa kaukalossa pelaaminen aiheuta hänelle ongelmia.

- Nautin eurooppalaisessa kaukalossa pelaamisesta. Pelaajien taidot pääsevät täällä paremmin oikeuksiinsa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.