USA:n Tortorella: En välitä Suomesta

Jääkiekon MM-kisoihin lahjakkaan joukkueen koonnut Yhdysvallat satsaa suoraviivaiseen vauhtipeliin. Suomen ei kannata sunnuntain ottelussa tyhmiä jäähyjä ottaa, sillä USA:n ylivoimapeli on ollut Kanadan-turnauksessa tappavan tehokasta.

USA:n ylivoiman onnistumisprosentti on jopa hieman yli 40. Leijonien pakkopeli oli sen sijaan surkeaa Latvia-pelissä.

- Meillä on hyvät ylivoimapelaajat. Voin aika pitkälle luottaa pelaajiemme luovuuteen ylivoimapelissä, sanoi USA:n päävalmentaja John Tortorella.

- Kiekon vientiä ylivoimalla hyökkäysalueelle olemme tietysti harjoitelleet, mutta kun pääsemme alueelle, voin luottaa pelaajieni ratkaisukykyyn, Tortorella selvitti.

Tortorella kertoo olleensa ylivoimapelin suhteen kärsivällinen. Hän sanoo antaneensa pelaajilleen mahdollisuuksia yrittää uudestaan, vaikka tulosta ei heti tullutkaan.

- Ei ole järkeä sekoittaa ylivoimakentällisiä koko ajan. Pitää tehdä päätös siitä, ketkä saavat vastuun ja antaa heille aikaa. MM-kisojen alkupelit kyllä antavat mahdollisuuden tähän.

Suomen joukkueessa ylivoimakoostumuksia on puolestaan sekoiteltu viime aikoina ahkerasti.

Ei liian hienoa

Tortorellan mukaan USA keskittyi MM-leirityksessään pääasiassa kahteen asiaan.

- Katsoimme keskialueen puolustusryhmityksen ja ylivoimapelin sisäänviennin kuntoon, siinä se.

- Meillä on lahjakas ja älykäs ryhmä. Mielestäni sitä ei kannata ylivalmentaa, luovuudelle pitää antaa tilaa.

Tortorella väittää, ettei hän kanna huolta Suomen pelitavasta.

- Rehellisesti sanottuna en välitä Suomesta tai muista joukkueista. Kaikki tekemisemme tähtää siihen, mitä itse jäällä teemme.

Täysin ilman ennakkovalmistautumista USA ei kuitenkaan Leijonia vastaan luistele. Pelaajille on koostettu video Suomen otteluista.

- Tiedän, että Suomella on taitava joukkue. Teemu Selänteen ja Saku Koivun kaltaiset pelaajat olisivat vahvistus mille tahansa joukkueelle, sanoi Buffalo-hyökkääjä Jason Pominville.

- Emme saa pelata liian hienosti ja lipsua liikaa eurooppalaiseen tyyliin. Yksinkertainen ja suoraviivainen peli sopii meille. Olemme vaikeuksissa, jos kikkailemme liikaa keskialueen ylityksessä, Pominville ruoti.

Maalivahtipeli arvoitus

USA:n maalivahtipeli on pieni arvoitus. Tim Thomas joutui jättämään turnauksen kesken loukkaantumisen takia. Torjuntavastuun kantaa nyt Craig Anderson tai Robert Esche.

- Thomas oli meidän ykkösmaalivahtimme ja hänen menettämisensä oli paha takaisku. Sitä ei kuitenkaan voi jäädä murehtimaan. Takaisin töihin vaan, Tortorella veisteli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Turpaan tulee!