Unohtumaton päivä – Katso 60 kuvan kuvasarja Leijonien kultahumusta: "Tuli kylmiä väreitä kroppaan”, JYP-kasvatti Pesonen kertoi

Suomalaiset kokivat unohtumattomat kultajuhlat maanantaina, kun miesten jääkiekon MM-kultajoukkue saapui Suomeen. Joukkuetta kuljettanut Finnairin lentokone rullasi Helsinki-Vantaan lentokentälle iltapäivällä hieman neljän jälkeen.

Matkalla Suomeen kaksi Suomen lipun koristeltua Ilmavoimien Hawk-konetta saattoi "Mörkö-lentoa".

 

Kaiken kansan mestaruusjuhlat pidettiin Kaisaniemen puistossa illalla kello 18 alkaen. Joukkue saapui juhliin läpi Helsingin bussilla.

Kaisaniemen puistossa Leijonia odotti uskomaton huutomeri ja noin 40 000 hengen yleisö. Joukkue nousi lavalle illalla hieman kello kahdeksan jälkeen. Kun kapteeni Marko Anttila tuli mestaruuspystin kanssa yleisön eteen, oli meteli infernaalinen.

Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö kunnioitti mestareita läsnäolollaan ja palkitsi joukkueen Suomalaisen työn liiton avaimella.

– Hyvät jääkiekkoleijonat, olette te aika velikultia. Olette tehneet suomalaista urheiluhistoriaa. Ei näitä matseja unohdeta. Olette antaneet meille suomalaisille valtavan paljon, haluan kiittää teitä syvästi omasta ja koko kansan puolesta, Niinistö sanoi MTV3 Liven lähetyksessä.

“Kylmiä väreitä kroppaan”

Muuramelainen hyökkääjä Harri Pesonen kuvaili tunnelmiaan MTV3:lle ennen Kaisaniemen puistoon saapumista.

– Matkalla tänne tuli kylmiä väreitä kroppaan, kun ihmiset vilkutteli ja tööttäili meille. Jääkiekko on uskomaton laji, kun se liikuttaa näin paljon kansaa. Tulee etuoikeutettu olo, kun saa olla tässä mukana, Pesonen kommentoi.

Katso kuvasarjasta tunnelmat unohtumattomasta päivästä. Kuvasarja alkaa Bratislavasta, jossa Leijonat odottelivat aamupäivällä lentoa Suomeen ja päättyy illan uskomattomaan karnevaaliin Kaisaniemen puistossa. Nyt nautitaan!

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .