Leijonahyökkääjä lähti kotiin - "Ei jäänyt mitään hampaankoloon"

Mikael Granlundin leijonalaumaan liittymisen myötä JYP-hyökkääjä Miika Lahden kisaurakka päättyi ennen kuin ehti pelien osalta alkaakaan.

-Ei jäänyt mitään hampaankoloon, vaikka rooli tuollaiseksi jäikin. Ihan positiivisilla fiiliksillä tässä mennään, Jyväskylästä tavoitettu Lahti raportoi.

Vaikka MM-pelit haaveeksi jäivätkin, pelasi Lahti selkeästi uransa parhaan kauden. SM-liigassa hän rikkoi henkilökohtaiset yhden kauden ennätyksensä niin maaleissa, syötöissä kuin pisteissäkin saldolla 12+18=30. Lahti oli hurrikaanipaitojen ainoa pelaaja, joka tahkosi joukkueen kaikki liigaottelut tällä kaudella. Maajoukkueen EHT-turnauksia työmies urakoi kolme, kun hän sonnustautui leijonapaitaan Moskovassa, Tukholmassa ja Brnossa. JYPin harjoitusottelut mukaan lukien Lahti pelasi 90 ottelua elokuun puolivälin ja huhtikuun lopun välisenä aikana. 90 matsia noin 250 vuorokauteen on melkoinen määrä.

-Fyysisesti siinä ei ollut mitään ongelmaa, mutta henkisesti latautuminen oli välillä raskasta, Lahti sanoi.

Kisaurakkaansa jatkavaan leijonalaumaan Lahdella on iso luotto.

-Tuolla ryhmällä on täydet mahdollisuudet mennä loppuun asti, Lahti vakuutti.

JYPin liigajoukkue aloitti harjoittelun ensi kautta varten viime tiistaina. Hurrikaanivalmennukselle Lahdella oli yksi kaino toive.

-Jos muutaman viikon saisi vapaata. Voisi lähteä vaimon kanssa pienelle reissulle, Lahti suunnitteli.

Sopii olettaa, että hurrikaaniluotsi Marko Virtanen esikuntineen kuuntelee toivetta herkällä korvalla. Lahti on lomansa ansainnut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.