Uskotteko kotona? – Suomi oli historiallisen surkea!

Suomi kärsi historian ensimmäisen tappionsa Ranskalle jääkiekko-ottelussa.

Uskotteko kotona?

Suomi hävisi jääkiekon MM-kisojen ottelun Ranskalle. Se hävisi sen vieläpä selvin lukemin 1-5 ja täysin ansaitusti. Leijonalaumalla ei ollut Bercyn areenan huutomyrskyssä mitään käyttöä.

Tuskin edes Suomen jalkapallomaajoukkue on saanut näin pahasti selkään Gallian kukoilta. Ei ole liioittelua sanoa, että Pariisissa nähtiin Suomen kiekkohistorian noloin tappio ja kelvottomin esitys suhteessa vastustajaan.

Tappio oli myös historiallinen. Suomi ei ollut koskaan aiemmin hävinnyt Ranskalle – eikä Ranska tehnyt koskaan ennen näin montaa osumaa Suomen verkkoon. Edellinen ”maaliennätys” oli 21 vuoden takaa Itävallan kisoista, kun Suomi voitti 6-3.

Leijonat puolestaan oli aiemmin aina tehnyt Ranskaa vastaan vähintään kaksi maalia.

- Ranska puolusti erinomaisesti, maalivahti oli todella hyvä ja joukkue viimeisteli tehokkaasti, päävalmentaja Lauri Marjamäki tiivisti.

- Jokainen maa voi voittaa kenet tahansa, jos ei olla ihan täysillä mukana, hän lisäsi.

Niin... Mutta ei Ranskan pitäisi silti koskaan, ikinä, missään pystyä voittamaan jääkiekon MM-ottelussa Suomea.

Hardy ja elokuvatorjunta

Jo ottelun avauserä oli leijonilta sanalla sanoen umpisurkea. Ranska oli toki viimeisen päälle väkevässä tunnetilassa ja prässäsi ahnaasti, mutta Suomi oli kaukana tasostaan. Aivan alkuminuuteilla mentiin toki tovi yhtä maalia, mutta Atte Ohtamaan jäähy ja sitä seurannut Ranskan ylivoima siirsi otteen isännille.

Lopulta Pierre-Edouard Bellemare kiskoi 1-0 paluukiekosta ja Bercyn areena puhkesi huutomyrskyyn. Leijonat ei löytänyt kadonnutta otettaan edes lähes täydet kaksi minuuttia kestäneen kahden miehen ylivoiman aikana. Oskar Osalalla oli pelin paras suomalaistontti aivan erän loppuhetkillä, mutta Florian Hardyn elokuvatorjunta pelasi Ranskan takaiskulta.

Osalalla oli edessään käytännössä tyhjä rysä, mutta jostain ilmestyi Hardyn maila ja pysäytti kiekon viisi senttiä ennen maaliviivaa.

- Riittävästi paikkoja oli kyllä. Huono ilta meille. Vastustajalla onnistui kaikki, meillä ei mikään. Kamppailupelissä oltiin potku perässä koko ilta, Marjamäki sanoi.

Suossa rypemistä

Toiseen erään touhu ei oleellisesti helpottunut. Suomen otteista oli vaikea löytää minkäänlaista pelitapaa, kiekollisena homma oli roiskimista. Sebastian Ahon illan toinen paha kiekonmenetys toi illan toisen ranskalaisosuman, kun NHL-ukot Bellemare ja Antoine Roussel pääsivät kääntämään peliä keskialueelta. Roussel löi kiekon rysään paluukiekosta.

Viisi minuuttia tästä ja Ranska kirmaisi jo kahden maalin karkumatkalle. Lasse Kukkosta kapteenina tuurannut Valtteri Filppula istui jäähyllä, kun Valentin Claireaux ohjasi 1-3. Viimeinen naula (1-4) arkkuun oli Rousselin illan toinen läpiajosta, hieman ennen päätöserän puoliväliä. Damien Fleury kiskaisi vielä tyhjiin 1-5.

Huhhuijaa. Käsittämätöntä touhua. On totta, että Ranskan maalivahti Florian Hardy torjui hulppeat 42 kiekkoa, mutta todellisia laatupaikkoja leijonilla oli verraten vähän.

Joukkue ui nyt lähes sieraimiaan myöten suossa. Ainoa onni onnettomuudessa on se, että MM-kisojen sarjajärjestelmä sallii melkoisen rypemisen ja silti kelvollisen lopputuloksen.

Siihen leijonilla on tosin tällä hetkellä vähintään Seinen mittainen matka.

- Ammattilaiset nollaavat tilanteen nopeasti. Nyt mennään kohti seuraavaa peliä, joka on onneksi jo huomenna. Olemme valmiina, Marjamäki ilmoitti.

Uskoikohan itsekään?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Onko ongelma pelitapa vai sen toteuttaminen? - "En ole ihan varma..."

Kautta Teutateksen, hulluja nuo gallialaiset! - "Toivottavasti puhuttaisiin vähän meistäkin"

Puljujärvi "fiiliksissä": Mitään pahaa ei ole vielä tapahtunut