Valko-Venäjä tuohtui pelaajien tarkastuksista

Ranskan jääkiekkoliitto pyysi tapahtunutta anteeksi.

Valko-Venäjä kutsui Ranskan suurlähettilään kuultavaksi torstaina. Valko-Venäjä jätti protestin siitä, että maan jääkiekkomaajoukkueen jäseniä joutui perusteellisen turvatarkastuksen kohteeksi MM-kisakaupunki Pariisissa. Valko-Venäjän ulkoministeriö moitti tapausta "ihmisarvoa alentavaksi" ja vaati Ranskaa tutkimaan asian ja pyytämään anteeksi.

Valko-Venäjän jääkiekkoliiton mukaan maajoukkueen taustahenkilöstö sekä osa pelaajista tutkittiin tarkkaan Montparnassen rautatieasemalla, kun joukkue oli saapunut Pariisiin Bordeaux'sta keskiviikkoiltana.

– Ymmärrämme turvallisuuden takaamisen välttämättömyyden, mutta silti haluaisimme virallisen urheiludelegaation jäseninä joko vapautua näistä toimista tai saada tietää niistä etukäteen. Tai sitten saada kaikille joukkueille vastaavat toimet, koska tällä hetkellä olemme tietoisia vain Valko-Venäjän delegaatioon kohdistuneesta toimesta, sanoi maan jääkiekkoliiton edustaja Jevgenia Nikitina.

Ranskan jääkiekkoliiton puheenjohtaja Luc Tardif kertoi, että Valko-Venäjän pelaajien varustekassit tutkittiin julkisella paikalla.

– Ymmärrämme sen, että he eivät pitäneet siitä. Se teki heidät hieman ärtyneiksi, Tardif totesi tiedotustilaisuudessa.

Jevgenia Nikitinan mukaan Ranskan jääkiekkoliitto pyysi tapahtunutta anteeksi ja Valko-Venäjän joukkue keskittyy nyt MM-kisojen perjantaiseen avausotteluunsa Suomea vastaan. Tardif puolestaan lupasi, että Valko-Venäjän delegaatiota "hemmotellaan", jotta keskiviikon tapahtumat jäävät pelkäksi "ikäväksi muistoksi".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.