Valko-Venäjän kapteeni Salei kehuu Leijonia

Valko-Venäjän kapteeni Ruslan Salei pitää Suomea vaikeana vastustajana jääkiekon MM-kisoissa. Hän kuitenkin uskoo, että onnistuessaan Valko-Venäjällä on edellytykset pistää Leijonat ahtaalle.

- Suomella on aina hyvä joukkue. He luistelevat uutterasti ja heillä on mukana aina muutama taitava pelaaja, Salei sanoo.

Tämänkertaisesta Suomen MM-joukkueesta pitkään NHL:ssä tahkonneelle Saleille tuttuja ovat NHL-miehet Jussi Jokinen, Antti Miettinen ja Pekka Rinne.

- En tunne täällä pelaavaa Suomen joukkuetta kovin hyvin. Joukkueessa taitaa olla aika paljon pelaajia Suomen liigasta ja muualta Euroopasta. Heidän NHL-pelaajansa ovat tuttuja minulle, mutta en voi sanoa, että yksikään heistä olisi ystäväni, Salei kertoo.

Valko-Venäjän pelit eivät ole Salein mielestä kulkeneet toivotulla Saksan MM-turnauksessa. Takana on 5-2-voitto Kazakstanista sekä 2-4- ja 1-3-tappiot Slovakialle ja Venäjälle.

- Venäjä oli tietysti äärimmäisen kova vastus, mutta Slovakia meidän olisi pitänyt voittaa.

- Tavoittelemme sijoitusta kahdeksan parhaan joukkoon, mutta yhteispelimme pitää vielä parantua saavuttaaksemme päämäärämme, Salei linjaa.

Salei on kokenut NHL-jyrä

Romuluinen, puolustajana pelaava Salei, 35, on tehnyt mittavan NHL-uran. Hänellä on tilillään yli 800 ottelua NHL:n runkosarjassa, mutta tällä kaudella hän pelasi vain 14 ottelussa.

- Kausi on ollut vaikea minulle. Selkäni on vihoitellut ja jouduin leikkaukseen. Toivuin olympialaisiin, mutta loukkaannuin pian uudestaan, Salei kertoo.

- Tämä on ensimmäinen kerta urallani, kun missaan kauden aikana näin paljon pelejä. Yritän pysyä positiivisena, vaikka on vaikea päästä takaisin haluamalleni tasolle, hän huokaa.

Salein tavoitteena on jatkaa uraa NHL:ssä ensi kaudella.

- Yritän saada uuden sopimuksen kesällä, kun minusta tulee vapaa agentti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kai tämäkin on pakkovoitto?