Vehanen maalille USA-otteluun

Petri Vehasen loistopeli jääkiekon MM-ottelussa Saksaa vastaan takasi hänelle ykkösmaalivahdin paikan myös otteluun USA:ta vastaan. Näin Vehanen vei Suomen ykkösmaalivahdin roolin NHL-mies Pekka Rinteeltä. Ainakin toistaiseksi.

– Nämä valinnat eivät ole mitään itsestäänselvyyksiä. Sekä Vehanen että Rinne ovat loistavia maalivahteja. Vehanen kuitenkin ansaitsi paikan Saksa-pelin esityksillään, sanoi Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen.

Ennen MM-turnauksen alkua moni ajatteli, että Rinne olisi Suomen ykkösmaalivahti ja Vehanen kakkosmies. Nyt tuo asetelma on keikahtamassa, vaikka lähtökohtaisesti Rinne oli todennäköisesti myös päävalmentaja Jalosen ykkösvalinta.

Yleensä Jalonen on pitänyt kiinni siitä, että hän peluuttaa omaa ykkösvalintaansa turnauksen loppuun asti lukuun ottamatta yhtä huilipeliä alkulohkossa. Tähän tapaan edettiin sekä olympialaisissa että viime kevään MM-kisoissa.

– Se pitää paikkansa, että haluan nimetä ykkösen. Joskus joutuu kuitenkin miettimään asioita uudestaan, Jalonen totesi tiistaina.

Maalivahtivalinnat ovat lyhyissä turnauksissa vaikeita. Rinne ei yltänyt parhaimpaansa synkässä Tanska-ottelussa, kun taas Vehanen pelasi unelmapelin Saksaa vastaan.

– Meillä oli ennen turnausta tietty sapluuna, että miten maalivahtien suhteen edetään. Siitä oli keskusteltu myös pelaajien kanssa. Kaikilla oli kuitenkin tiedossa, että se saattaa muuttua, Jalonen sanoi.

– USA-pelin valintaan vaikutti myös tämänkertaisten maalivahtiemme luonne. Uskon, että he pystyvät sopeutumaan tilanteeseen, päävalmentaja jatkoi.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.